Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri interne în opoziția USR pentru a stabili contracandidatul lui Cătălin Drulă la șefia partidului

Deputații Cătălin Teniță și Mihai Polițeanu, alături de primarul orașului Brașov Allen Coliban s-au înscris în cursa internă a echipei Curaj (opoziția din USR – n.red), pentru a alege contracandidatul lui Cătălin Drulă la președinția USR.

Alegerile din USR vor avea loc în luna iulie. Data scrutinului intern a fost stabilită astfel, după ce Echipa Curaj a anunțat că va desfășura un rând de alegeri propriu, pentru a desemna un lider care să îl contracandideze pe actualul președinte interimar al USR, Cătălin Drulă.

Pentru a evita consolidarea opoziției interne și eventuala numire a unui lider care să se înscrie în cursa pentru șefia formațiunii, Drulă a deavansat data alegerilor – din octombrie, în iulie.

Echipa Curaj numără aproximativ 200-300 de membri, însă, potrivit unor lideri Curaj, până la întocmirea registrului electoral, nu poate fi avansată o cifră oficială a membrilor.

Care este calendarul alegerilor echipei Curaj?

-Campania internă pentru alegerile primare ale echipei Curaj se va desfășura între 13 iunie - 29 iunie;

-Primul tur al alegerilor va avea loc pe 30 iunie.

Totodată, există posibilitatea ca deputații Cătălin Teniță și Mihai Polițeanu să se retragă din cursa pentru alegerile primare, astfel încât Allen Coliban să fie câștigător.

Ce este echipa Curaj?

Echipa Curaj din USR este un grup intern al partidului, coagulat în urma sciziunilor din cadrul formațiunii. O serie de lideri ai USR au hotărât să facă front comun pentru a se opune deciziilor arbitrare ale conducerii USR, dar și felului în care este gestionat partidul de actualii lideri.

Printre politicienii care s-au raliat mișcării de opoziție din USR se numără eurodeputatul Nicu Ștefănuță, primarul orașului Brașov Allen Coliban, viceprimarul orașului Brașov Flavia Boghiu, deputații Radu Molnar, Mihai Polițeanu și Cătălin Teniță, senatorul Cosmin Poteraș, precum și Vlad Teohari, cel a cărui candidatură la parlamentarele din 2020 a fost anulată de conducerea USR de la acea vreme.

Care este viziunea echipei Curaj?

Echipa Curaj consideră că "USR trebuie să devină liderul curajos și intransigent al unei guvernări pro-europene, reformiste și anti-corupție și partidul care luptă până la capăt pentru un stat cinstit și modern și o societate prosperă și educată. Pentru asta, este necesar să ne asumăm o construcție pe termen lung de guvernanță internă și de Curaj pentru România".

Potrivit Echipei Curaj, electoratul are întotdeauna dreptate.

“Sunt cuvintele pe care conducerea USR le va spune la finalul lui 2024, după 4 runde de alegeri.

Depinde de noi însă care vor fi tonul și sensul aceste propoziții.

Depinde de ce vom face în acești ani pentru ca această propoziție să fie una a asumării unei misiuni de schimbare profundă și ireversibilă a României, și nu una a resemnării, a înfrângerii. Susține lista și programul echipei #Împreună!

Depinde de cum vom aborda problemele viitorului: transformarea socială de substanță produsă de tehnologie, revoluția verde și sustenabilitatea economică și ecologică, mișcările tectonice aduse de criza demografică și de evoluțiile transnaționale.

Și, mai ales, va depinde de votul vostru, dragi colegi. De votul fiecăruia dintre voi va depinde dacă viitoarea conducere USR va reuși să vă cultive entuziasmul și încrederea, dacă va răspunde eforturilor voastre cu transparență, responsabilitate și asumare, cu stimularea dialogului, cu promovarea celor mai potriviți dintre voi.

Depinde, așadar, de noi toți să nu ne dezamagim prietenii și familia, să nu-i dezamăgim pe cei cu care am stat în piețe la #Colectiv sau în anii de după OUG 13, să nu-i dezamăgim pe cei care cred că noi suntem altfel, că suntem șansa unei noi clase politice și a unei guvernări căreia să îi pese de cetățeni”, mai arată membrii Curaj.


ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE