Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Drulă, despre plecarea lui Dacian Cioloș din USR: „Politica nu se face cu demisii și cu renunțări”. Ce spune despre candidatul partidului la prezidențiale

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a comentat, la Euronews România, plecarea lui Dacian Cioloș din partid. Drulă l-a criticat pe fostul șef al formațiunii, dar și pe președintele Klaus Iohannis și a precizat că România are nevoie de un șef al statului „curajos și bun comunicator”.

„Politica nu se face cu demisii și cu renunțări, ci cu asumare, cu perseverență. În politică, câștigi atunci când te aduni, nu când te separi, când te fragmentezi”, a declarat Cătălin Drulă, adăugând că un nou proiect politic desprins din USR, cel al lui Dacian Cioloș, este „un nonsens”. Drulă a insistat asupra faptului că USR este principalul partid de opoziție și că trebuie să se opună celor două mari formațiuni aflate la guvernare, PNL și PSD, într-un moment în care România înregistrează, în opinia sa, „un regres democratic”.

Acuzații la adresa președintelui Klaus Iohannis

USR se opune „acestui stat de tip socialism cu epoleți”, condus de președintele Klaus Iohannis, a mai spus Cătălin Drulă.

Drulă l-a mai acuzat pe șeful statului că a scos USR de la guvernare și că, de fapt, el coordonează PNL și Guvernul, prin intermediul premierului Nicolae Ciucă. „Marele său proiect (al lui Klaus Iohannis, n.r.) este liniștea. Domnul Iohannis coordonează această guvernare, domnul Ciucă este numit premier ca un executant al agendei președintelui Iohannis. Domnul Ciucă este depășit. Cel care conduce Guvernul este domnul Iohannis, împreună cu Ciolacu (Marcel Ciolacu, președintele PSD, n.r.)”, a susținut Drulă.

Profillul prezidențiabilului USR

Suntem singurul partid care crede în societate civilă, în control civil asupra serviciilor secrete, într-un mod de a relaționa în societate care nu e bazat pe ordin. Am ajuns să avem un militar la cârma Guvernului, am ajuns să avem în partide, mă refer la PSD și PNL, tot felul de personaje secunde care răspund la comenzi din tot felul de locuri”, a adăugat președintele interimar al USR.

Cătălin Drulă a dezvăluit că l-a votat pe Klaus Iohannis, în 2014. Acum regretă și spune că își dorește un alt profil de președinte. Candidatul USR la prezidențiale trebuie să fie „un om curajos, un bun comunicator, un om de echipă și un om căruia să îi pese” de România, a mai spus președintele interimar al USR.

Întrebat dacă întrunește aceste criterii, Drulă a răspuns: „Nu știu, asta trebuie să spună alții despre mine”.

„Vreau să fie (viitorul președinte al României, n.r.) un om care să vrea o Românie modernizată, o Românie schimbată. Iohannis nu crede că România poate mai mult de atât”, a opinat Cătălin Drulă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE