Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

USR va organiza alegeri interne la începutul lunii iulie

Publicat de: Andreea Smerea

Biroul Naţional al USR a hotărât vineri să organizeze alegerile pentru preşedinţia partidului în luna iulie. Unul dintre candidați este Cătălin Drulă, actual președinte interimar al formațiunii.

Calendarul alegerilor interne USR

  • Turul I va avea loc între 6 și 10 iulie;
  • Turul II va avea loc între 11 și 15 iulie;
  • Congresul pentru validarea alegerilor se va desfășura online pe 16 iulie.

Cătălin Drulă le-a transmis membrilor USR într-o comunicare internă că a venit momentul ca în partid să se încheie disputele interne, mai ales în contextul războiului de la graniță și în perspectiva alegerilor din 2024.

Mesajul președintelui interimar Cătălin Drulă

"Din exterior suntem atacați de sistem, de colosul PSD-PNL. Nu e prima dată când ne confruntăm cu așa ceva, știm să luptăm cu forțe văzute și mai puțin văzute și am certitudinea că vom ieși învingători. Ca să livrăm însă toate astea, trebuie să vorbim totuși și despre intern. Avem o fuziune în urma noastră și, din punctul meu de vedere, această fuziune este încheiată. Că mai sunt unele chestiuni de reglat, nu contest. Contest însă tribalismul, facțiunile persistente și afectarea muncii zecilor de mii de membri ai noștri.

Suntem aici în echipa USR-ului mare, reunit. Culorile de pe tricou sunt aceleași pentru toți, indiferent că suntem ex-PLUS sau ex-USR, sau membri noi. Dezbaterea, critica și dezacordul exprimate în mod legitim și loial sunt parte din ADN-ul USR și o parte sănătoasă a culturii noastre interne. De partea cealaltă, demolarea, calomnia, minciunile și atacurile publice nefondate sunt elemente toxice. Și dacă sunt persoane care le proferează, nu putem decât să constatăm cu regret că ele preferă, de facto, să se situeze în afara echipei. În marea familie USR avem datoria respectului față de fiecare coleg și cea a loialității față de un proiect politic, care ne aparține tuturor.

Proiectul nostru este România, nu o vorbă sau alta aruncată pe grupuri. Fața noastră trebuie să fie către societate și cetățeni. Sunt cel mai mare susținător al competiției interne de proiecte, dar nu al luptei fără scrupule. A venit momentul să închidem disputele interne. Mai ales în contextul actual și în perspectiva lui 2024, USR trebuie să aibă un leadership stabil și un președinte ales cu voturile voastre. Nu mai putem aștepta până în toamnă.

Guvernarea actuală este catastrofală pentru România, e nevoie de un leadership validat al Opoziției. Energia noastră nu trebuie irosită pe dispute interne, ci orientată 100% către lupta cu sistemul care căpușează România. Și pentru construcția alternativei la el. USR este o oportunitate fantastică. Depinde de fiecare dintre noi să continuăm să o valorificăm. Vă mulțumesc că sunteți parte din acest proiect unic!", a comunicat Drulă într-o informare internă membrilor USR.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE