Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Elena Lasconi nu mai e pe lista de europarlamentare a USR. A fost criticată inclusiv de fiica ei, după ce a votat DA la referendumul pentru familia tradițională

Publicat de: Euronews

Elena Lasconi, care conduce primăria orașului Câmpulung Muscel, nu mai e pe lista de europarlamentare a USR. Într-un interviu pentru emisiunea ”Insider Politic”, difuzat pe Prima TV, primarul orașului Câmpulung Muscel a recunoscut că a votat ”DA” la referendumul pentru familie.

06/11/2023 , 09:11

Elena Lasconi nu mai e pe lista de europarlamentare a USR

Elena Lasconi, care conduce primăria orașului Câmpulung Muscel, nu mai este pe lista de europarlamentare a USR.

Anunțul a fost făcut de președintele USR, Cătălin Drulă, care i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă și a convocat o ședință a conducerii partidului pentru a formaliza decizia.

„Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală, devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

După ce a votat „DA” la referendumul pentru familia tradițională, din 2018, Elena Lasconi a declarat recent că, pentru ea, „căsătoria este între un bărbat și o femeie”. Șefa primăriei din Câmpulung Muscel a stârnit multe reacții negative în online. A fost criticată inclusiv de fiica ei.

Știrea inițială:

Elena Lasconi, care conduce primăria orașului Câmpulung Muscel, se află în pragul retragerii de pe lista de europarlamentare a USR.

Anunțul a fost făcut de președintele USR, Cătălin Drulă, care i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă și a convocat o ședință a conducerii partidului pentru a formaliza decizia.

Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare.

Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii.Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL.

Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație.USR are de dus o luptă grea și importantă în 2024. Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta și de soluții liberale.În fața unei guvernări corupte și a isteriei extremiste, avem cu toții nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare.”, a scris Cătălin Drulă.

După ce a votat DA la referendumul pentru familia tradițională, din 2018, Elena Lasconi a declarat recent că, pentru ea, ”căsătoria este între un bărbat și o femeie”.

Șefa primăriei din Câmpulung Muscel a stârnit mai multe reacții negative în online. A fost criticată inclusiv de fiica ei, într-o postare pe Instagram.

Reacția Elenei Lasconi

”Cu ce e compatibilă politica?După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie.

De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta.Lecția pe care trebuie să o învățăm în viața asta este iubirea. Mi se pare dureros să știi și să simți cu toată ființa ta că iubești oamenii și să constați că primești înapoi ură. Și pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie și un bărbat și pentru un parteneriat legal între persoane de același sex. Cred în drepturile omului și în valorile europene la fel ca echipa din care fac parte.

Ne diferențiază însă nuanțele.Acestea fiind zise, eu nu mă agăț de funcții și liste. Pur și simplu muncesc cu drag pentru țara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toții. Dacă munca și crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranța și iubirea nu sunt suficiente și dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare.Atât.

Eu îmi continui treaba de primar.Am intrat în politică pentru a construi. Străzi, școli, spitale, comunități, dar mai ales punți către oameni. Voi continua să fac asta la Câmpulung și în orice moment al vieții mele publice și private.Voi continua să fiu sinceră, asumată și autentică.”, Elena Lasconi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE