Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

USR a adus în Parlament „Roata Dezastrelor”, în ziua votului de învestitură a noului Guvern Ciolacu

USR a adus în Parlament „Roata Dezastrelor”, în ziua votului de învestitură a noului Guvern Ciolacu. Roata reprezintă o metaforă pentru rotația guvernamentală PNL-PSD, numită de USR „Coaliția dezastrelor”.

În mijlocul roții au fost puse chipurile fostului și actualului premier (Ciucă și Ciolacu) și o serie de probleme pentru care reprezentanții partidului de opoziție spun că îi consideră vinovați pe cei din coaliția PNL-PSD, mai precis: pentru salarii mici, scumpiri, facturi și dobânzi majorate.

”Nu e un joc de noroc. E o nenorocire cât se poate de serioasă, din păcate, pentru România, pentru că, în ultimele 18 luni, toate acele lucruri care erau înscrise pe roata dezastrelor s-au întâmplat. Nu pentru că o spunem noi, ci pentru că sunt date obiective. Faptul că scumpirile la alimente au depășit 30% este o  informație de la INS. Sau că România are cel mai scump preț la energie, deși e printre puținele țări producătoare de gaze naturale din UE, cu un potențial energetic și în rest pe curent electric, astea sunt date de la Eurostat. Nu sunt lucruri pe care le-am inventat. Am lucrat cu materialul clientului, în plus ne spun românii lucrurile acestea, le simțim cu toții în buzunar.

Am reușit să arătam că această rotativă nu aduce, din păcate, nimic nou. Sunt aceiași oameni cu un program de guvernare copy-paste, cu aceleași idei, cu un discurs fals, cum l-au avut și pe timpul guvernării Ciucă. Așadar, de la aceiași oameni, cu aceleași idei, de ce ne-am aștepta la alt rezultat?

Sunt o mulțime de pasaje pe care USR le-a scris, care au intrat în programul de guvernare în guvernul condus de PNL, la vremea respectivă, din care făceam parte, pasaje care au fost copiate, mai apoi, în programul de guvernare al guvernului Ciucă și mai departe copiate în programul de guvernare a guvernului Ciolacu”, a spus, în direct la Euronews, deputatul USR Cristian Seidler.

Cum se apără PNL

”O astfel de roată văd la târgurile și la bâlciurile comunale. Este o roată care nu arată altceva decât cum face, de prin 2016, politică USR, adică politică de bâlci și de scandal, pentru că asta au livrat până acum în parlament. Evident că nu sunt adevărate (n.r. acuzațiile de pe roata dezastrelor). Dacă ne uităm la ultimele rezultate ale guvernării Ciucă, vedem că sunt cele mai mari investiții care au fost până acum.

Avem o creștere economică apreciată la nivelul Uniunii Europene. Avem, cred, cel mai important program de modernizare a satului românesc, lansat din 2021, de care dumnealor au fugit ca dracu` de tămâie. Dacă ne uităm la țintele de deficit, aici trebuie să analizăm cifrele, la momentul acesta. Un an fiscal nu poți să-l analizezi în luna a 5-a. Asta nu înseamnă că, din punct de vedere al politicilor fiscal- bugetare, de aici încolo nu putem să avem o abordare, astfel încât să ne încadrăm în ținta de deficit.

Guvernarea USR a fost o hiperbolă. În sensul de dezastru. Ar face bine să se uite și în propria ogradă. La primăria Bacău știm că este de notorietate situația legată de angajările ilegale la cabinetul primarului, situația de la sectorul 1 - sunt o grămadă de achiziții dubioase și controversate - peste tot unde avem administrații de la USR”, contracarează Gabriel Avramescu, deputat PNL.

”Sunt lozinci politice. Nu e altceva decât o demagogie pe care a preluat-o acum AUR, că noi așa ne-am obișnuit în Parlament. Avem o butaforie și vin pe rând colegii de la AUR și colegii de la USR, că la un moment dat nu mai știi care sunt unii și care sunt alții. Doar ei umblă cu diverse plăcuțe prin Parlament și au adus această anarhie în interiorul Parlamentului și e deja la al doilea mandat”, a mai spus Gabriel Avramescu, deputat PNL, la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE