Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Europa, în culori: Cele mai bune locuri pentru a surprinde flori multicolore în această primăvară

Publicat de: Mirabela Vasile

Primăvara surprinde Europa cum se umple de culoare, cu raze de soare care luminează orașele mohorâte și flori parfumate care dau viață câmpurilor înghețate.

Grădinile Keukenhof din Țările de Jos sunt cunoscute pentru festivalul anual de primăvară al lalelelor, în timp ce Provence, în Franța, este renumită pentru că vara se colorează în mov datorită lavandă.

Dar destinațiile populare precum acestea sunt adesea invadate de turiști în căutarea instantaneului perfect pentru Instagram. Așadar, de ce să nu vă îndreptați spre unele dintre locurile mai puțin cunoscute din Europa pentru a vedea frumusețea primăverii? De la expoziții naturale de flori sălbatice la grădini îngrijite, iată câteva dintre cele mai bune locuri pentru a vedea flori în Europa fără aglomerație.

Să te scufunzi într-o mare de lalele la acest castel englezesc de basm

Castelul Arundel din West Sussex, Anglia, va fi înconjurat de o mare de lalele roșii și galbene. Expoziția anuală este amplasată pe crenelurile castelului din secolul al XI-lea și cuprinde 100.000 de lalele de 120 de tipuri.

Lalelele "Kings Blood", cu înflorire târzie, vor înflori la timp pentru încoronarea regelui Carol al III-lea, ceea ce este ideal dacă sunteți în căutarea a ceva diferit de făcut în weekendul prelungit de sărbători.

Vedeți cum înflorește un curcubeu de flori sălbatice în Umbria, în Italia

Regiunea Umbria, din centrul Italiei, este adesea trecută cu vederea de turiștii care se îndreaptă spre Toscana, dar găzduiește una dintre cele mai spectaculoase expoziții de flori sălbatice de primăvară din Europa.

În inima Munților Sibillini, satul Castelluccio se umple de culoare între jumătatea lunii mai și jumătatea lunii iulie. Spectacolul curcubeului, cunoscut sub numele de Fiorita sau înflorirea din Castelluccio di Norcia, vede câmpiile împânzite de rapiță galbenă, maci roșii și flori de porumb albastre. Narcisele, violetele, buturugile și multe altele se adaugă la spectacolul vibrant, potrivit Euronews Travel.

Beți cidru spaniol printre florile de măr în Asturias

Vizitați Asturia, Spania, la începutul lunii mai pentru a gusta cidru tradițional în timp ce sunteți înconjurați de meri înfloriți. "Districtul cidrului" din nordul Spaniei se învârte în principal în jurul orașelor Nava și Villaviciosa, unde vă puteți plimba prin livezi în timp ce faceți poze cu florile delicate de culoare roz și albă.

Explorați o insulă de flori lângă Lacul Constance, Germania

Insula Mainau este o grădină botanică lângă Lacul Constance, în sud-vestul Germaniei. Deschise tot timpul anului, grădinile găzduiesc o casă de fluturi barocă și au flori pentru fiecare anotimp.

Vizitați-o primăvara, când o expoziție anuală de orhidee se alătură sutelor de lalele, rododendroni, trandafiri parfumați și dalii colorate care înfloresc prin grădini.

Bucurați-vă de brândușele care prind viață în Munții Tatra din Polonia

O excursie de o zi ușor de făcut din Cracovia, Zakopane oferă o evadare uimitoare în natură. Amplasate în Munții Tatra, potecile de drumeție ale orașului sunt mărginite de crocus purpurii primăvara, susținute de vârfurile acoperite de zăpadă.

Vremea dictează momentul în care florile înfloresc, care poate fi oricând între martie și aprilie. Fiți cu ochii pe prognoză dacă intenționați să vizitați orașul pentru a profita la maximum de această frumusețe naturală.

Vânătoare de lupin cu înflorire târzie în Islanda

Islanda s-ar putea să nu fie primul loc la care v-ați gândi dacă sunteți în căutare de flori. Dar câmpurile de lupin din această țară înfloresc în iunie și iulie, oferindu-vă puțin mai mult timp pentru a întâmpina lunile mai calde.

Frumusețile  purpurii pot fi găsite în toată țara, dar mergeți la cascada Skogafoss sau în satul Vik pentru unele dintre cele mai pitorești priveliști.

https://www.instagram.com/p/BvhVoZRlM0u/?utm_source=ig_web_copy_link

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE