Emil Gânj, suspectul în cazul crimei din Mureș, ar fi ajutat să se ascundă. Polițiștii nu reușesc să-l găsească de nouă zile

Suspectul în cazul crimei din Mureș, pe care sute de polițiști nu reușesc să-l găsească de nouă zile, este ajutat să se ascundă. Anchetatorii au mers miercuri la 17 adrese din județ, precum și la o locație din Cluj, la apropiați ai lui Emil Gânj. Mai multe persoane au fost duse la audieri.

Între timp, au apărut noi informații despre modul în care acesta a plănuit să-și ucidă fosta iubită. Vă avertizăm că urmează informații cu un puternic impact emoțional!

Polițiștii au făcut căutări atât în județul Mureș, în 17 locuințe, precum și în județul Cluj, la o adresă, cu scopul depistării lui Emil Gânj. De asemenea, mai multe persoane din cercul său de apropiați, dar și persoane care au avut legătură cu bărbatul în vârstă de 37 de ani sunt duse la audieri, la sediul Poliției.

Continuă aceste căutări, inclusiv în păduri, pe câmpuri și în alte locații greu accesibile. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, și șeful Poliției Române, Benone - Marian Matei, spuneau că arealul de căutare este unul extins, ceea ce îngreunează misiunea forțelor de ordine. De asemenea, bărbatul este obișnuit să stea în pădure cu zilele, motiv pentru care aceste căutări sunt atât de dificile.

De asemenea, reprezentanții MAI spun că bărbatul este, cel mai probabil, ajutat să se sustragă de la urmărirea penală.

Procurori: Emil Gânj ar fi premeditat uciderea fostei sale partenere

Săptămâna trecută, Emil Gânj este acuzat că și-a ucis fosta parteneră. Pe numele său a fost emis un nou mandat de arestare preventivă, în lipsă, de către Tribunalul Mureș, la cererea procurorilor.

În referatul cu propunere de arestare preventivă, procurorii au descris pas cu pas cum a avut loc această crimă. Anchetatorii susțin că bărbatul a așteptat să se facă ora 6 dimineața, pentru că locuința victimei era păzită între orele 22.00 și 6:00.

A mers la locuința acesteia. De altfel, camerele de supraveghere din zonă l-au surprins în timp ce intra în cursa femeii în vârstă de 23 de ani. El purta un rucsac în care avea un topor.

Potrivit procurorilor, Gânj și-a procurat acest topor, ceea ce înseamnă că și-a premeditat fapta și mai apoi a mers la locuința victimei după ce a plecat echipajul de Poliție. A spart geamurile ușii de acces și ferestrele pentru a încerca să pătrundă în locuința care era încuiată.

În momentul în care o persoană din casă a ieșit, Gânj a pătruns în interior și a căutat-o pe victimă care, potrivit anchetatorilor, se ascundea într-un dulap. Apoi, i-ar fi apucat mai multe lovituri în zona capului și a incendiat trupul cu o substanță inflamabilă.

Emil Gânj este căutat de marțea trecută și era dat în urmărire generală, după ce anul trecut a fost emis un prim mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele său. Avea și un ordin de restricție, emis pe numele său, după ce și-a agresat partenera în mai multe rânduri.

Primul ordin a fost emis în anul 2024. Un altul a fost emis în februarie 2025, după ce a mai incendiat locuința fostei partenere pe care a răpit-o.

Ministrul de Interne, despre prinderea lui Emil Gânj: Cauza principală pentru care el a scăpat din urmărire a fost că a fost sprijinit

În tot acest timp, șeful Poliției Române susține că faptul că Emil Gânj nu a fost prins de nouă zile nu reprezintă „niciun eșec, ci e vorba de activităîți complexe care reclamă eforturi deosebite.”. La rândul său, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, dă asigurări că de zile întregi cei implicați în căutarea ucigașului nu dorm.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: „La acest stadiu al acțiunii operative este și riscant să devoalezi informații, chiar dacă țin de trecut, pentru că, în cazul în care ele ajung la cunoștința celui urmărit, ar putea să tragă diverse concluzii despre ceea ce știe și nu știe Poliția despre el. De aceea, e puțin mai mai mare rezervarea decât în alte cazuri cu privire la comunicare. Asigur cu onestitate cetățenii români că se fac eforturi zi și noapte. Nu se doarme de zile întregi.

(Reporter: Credeți că a fost o lentoare a Poliției, mai ales că el a avut și brățara aceea și a rupt-o?) Nu, nu avem date care spun c-ar fi o lentoare. Nu avem pur și simplu această informație. Sigur că în orice caz se pot face ipoteze și se poate emite o critică la modul general - „ce bine ar fi fost dacă”, dar vă spun că din datele obiective pe care le avem acum, nu putem identifica la prima vedere o astfel de breșă.

Cauza principală pentru care el a scăpat din urmărire a fost că a fost sprijinit, a fost ajutat, din păcate, și de victimă.”

Șeful Poliției Române: Manifestă un comportament atipic

Benone - Marian Matei, șeful Poliției Române: „Manifestă un comportament atipic, nemaiîntâlnit până acum de noi. Cunoaște foarte bine suprafața. E o suprafață vastă, dar sunt absolut convins că e doar o chestiune de timp până în prindem.

(Reporter: Considerați că e un eșec modul în care a fost coordonată această acțiune?) Nu este vorba despre niciun eșec. E vorba despre acțiuni complexe care reclamă eforturi deosebite, un volum de informații foarte mare care trebuie procesat și în teren sunt cei mai buni specialiști pe care-i avem.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE