Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elton John părăsește Twitter pentru că platforma permite „dezinformării să înflorească necontrolat”. Elon Musk speră să se întoarcă

Publicat de: Oana Stoica

Renumitul cântăreț Elton John se alătură vedetelor care părăsesc rețeaua de socializare Twitter, după ce aceasta a fost cumpărată de Elon Musk. Motivul invocat de artist este faptul că platforma va permite „dezinformării să înflorească necontrolat”.

„Toată viața mea am încercat să folosesc muzica pentru a aduce oamenii împreună. Cu toate acestea, mă întristează să văd cum dezinformarea este folosită acum pentru a diviza lumea noastră.

Am decis să nu mai folosesc Twitter, având în vedere recenta lor schimbare de politică, care va permite dezinformării să înflorească necontrolat”, a scris Elton John pe Twitter.

La scurt timp după tweetul artistului, Elon Musk a scris: „Îmi place muzica ta. Sper să te întorci. Există vreo dezinformare care te îngrijorează în special?”

Twitter a anunţat că va reintroduce măsuri de promovare a informaţiilor exacte pe platforma media social, după ce acestea fuseseră ridicate.

Decizia a fost luată în vederea alegerilor parlamentare parţiale din SUA, care vor avea loc în noiembrie, la jumătatea mandatului prezidenţial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE