Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Twitter nu va mai opri dezinformarea despre pandemia de COVID-19

De Oana Stoica  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Platforma de socializare Twitter nu va mai lua măsuri împotriva dezinformării despre pandemia de COVID-19, după preluarea reţelei sociale de către miliardarul Elon Musk.

Măsurile respective au fost deja suspendate de o săptămână, potrivit Agerpres.

În 2020 compania a stabilit reguli pentru a stopa răspândirea informaţiilor false şi înşelătoare referitoare la coronavirus şi vaccinuri.

Mii de conturi au fost suspendate

La acea vreme, Twitter a menţionat pericolul dezinformării pentru persoane care ar putea apela la tratamente nepotrivite sau ar refuza vaccinarea anti-COVID.

În total, au fost eliminate peste 100.000 de postări şi peste 11.000 de conturi au fost suspendate pentru încălcarea regulilor.

Decizia Twitter a fost ţinta a numeroase critici, în principal din partea taberei politice de extremă-dreapta din Statele Unite.

Musk, critic al izolării din timpul pandemiei

Elon Musk a minimizat în mod repetat pandemia din 2020. El a fost, de asemenea, şi un critic al măsurilor de izolare, care uneori au condus la oprirea producţiei la principala fabrică de maşini electrice, Tesla.

Elon Musk, în vârstă de 51 de ani, a anunţat că a contractat de două ori COVID-19.

Distribuie

Taguri