Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Miliardarul Elon Musk, directorul executiv al Tesla și Space X, susține că mașina Tesla Cybertruck va fi ”suficient de impermeabilă pentru a fi folosită scurt timp ca o barcă”.

Șeful Tesla a scris pe Twitter că mult așteptatul model Cybertruck trebuie să poată ajunge de la ”Starbase la Insula South Padre, ceea ce implică traversarea unui canal”. Starbase este sediul companiei Space X din statul american Texas. Musk a spus că noul model de camionetă va avea capacitatea de a străbate râuri, lacuri și ”chiar mări care nu sunt prea agitate”.

Potrivit publicației Top Gear, nu este prima oară când Musk afirmă că una dintre mașinile dezvoltate de Tesla este hidrofugă. În 2016, Elon Musk a scris pe Twitter că ”nu recomandăm categoric acest lucru, dar mașina Tesla Model S plutește suficient de bine pentru a putea fi transformată într-o barcă pentru o perioadă scurtă de timp. Tracțiune prin rotația anvelopelor”, a precizat Musk.

Recent, directorul Tesla a făcut un anunț asemănător.

„Cybertruck va fi suficient de impermeabilă pentru a fi folosită scurt timp ca barcă, în așa fel încât să poată traversa râuri, lacuri și chiar mări care nu sunt prea agitate”, este mesajul publicat de Elon Musk, pe pagina de de Twitter.

Modelul Tesla Cybertruck a fost prezentat în 2019. Camioneta dotată cu trei motoare electrice poate ajunge la 100 de kilometri pe oră în mai puțin de 2,9 secunde. La acea vreme, reprezentanții Tesla spuneau că noua camionetă va fi lansată pe piață în 2021, însă, Musk a afirmat că producția a fost amânată pentru anul 2023.

După lansarea Cybertruck, mai mulți producători auto pregătesc modele care să-i concureze: Rivian R1T, Ford F-150 Lightning și Hummer EV.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE