Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk va permite reclame electorale pe X, fosta Twitter. Schimbarea pregătită înaintea alegerilor din SUA

Platforma de social media X (fosta Twitter) a anunțat marți că va permite, de acum înainte, publicitate electorală în Statele Unite din partea candidaților și a partidelor politice. De asemenea, își va mări echipa de securitate înaintea alegerilor prezidențiale din 2024, relatează agenția Reuters.

Înainte de a fi cumpărată de miliardarul Elon Musk în octombrie 2022, Twitter a interzis toate reclamele politice, la nivel global, începând din anul 2019. În schimb, din ianuarie, Twitter a eliminat interdicția și a început să permită în SUA "anunțuri ce au la bază cauze" care sensibilizează publicul cu privire la probleme, precum înregistrarea alegătorilor, și a precizat că vrea să extindă tipurile de anunțuri politice pe care le va permite pe platformă.

Măsura de a permite toate reclamele politice în SUA ar putea ajuta platforma X să își crească veniturile într-o perioadă în care numeroase agenții de publicitate și-au redus cheltuielile pe această rețea, de teamă c-ar putea apărea alături de conținuturi nepotrivite.

Într-o postare pe blogul companiei, reprezentanții X au precizat că platforma își va mări echipele de specialiști pentru a combate manipularea conținutului și ”amenințările emergente".

De asemenea, compania controlată de miliardarul Elon Musk a menționat că va înființa un centru global de transparență publicitară, care le va permite utilizatorilor să vadă ce reclame politice sunt promovate pe X, și a adăugat că va interzice în continuare reclamele politice care răspândesc informații false sau care subminează încrederea publicului în alegeri.

Platforma X, asemenea altor companii de social media, a fost criticată în termeni duri de cercetători și de politicieni deoarece nu ia suficiente măsuri pentru a preveni conținutul înșelător sau fals în timpul alegerilor importante.

După ce a fost cumpărată de Elon Musk, X s-a confruntat cu întrebări privind modul în care se pregătește pentru alegerile prezidențiale din SUA, în condițiile în care a concediat mii de angajați, inclusiv pe cei care au lucrat în echipa de încredere și siguranță.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE