Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevii români au câștigat o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

Echipa României a obţinut o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, competiţie desfăşurată în Macedonia de Nord, în perioada 25-28 noiembrie, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Aflată la XVI-a ediție, Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori (JBOI) este cea mai veche competiție internațională de informatică pentru această categorie de vârstă. Concursul a fost organizat de autorităţile macedonene, cu sprijinul României, prin Ministerul Educației și Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică.

Competiția s-a desfășurat în format online. Echipa reprezentativă a României a fost găzduită la Craiova, probele desfășurându-se la Colegiul Național „Frații Buzești”, au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei, pe Facebook.

Pentru echipa României, medalia de aur a fost câştigată de Neacşu Matei, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti. De asemenea, cele trei de argint au fost obţinute de Mureşan Luca Valentin, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare, Iorgulescu Andrei Paul, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, şi de Petrean Roland, de la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău.

Echipa a fost coordonată de reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică care a asigurat selecţia şi pregătirea lotului: prof. Marius Nicoli, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Syncro Soft, Craiova, şi student Liviu Silion, Universitatea „Babeş Bolyai”, Cluj Napoca.

La începutul lunii noiembrie, echipa României a obţinut locul I, cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz, având un punctaj cumulat de 1.963 din 2.400 posibil la cea de-a XXX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, care s-a desfăşurat în perioada 29 octombrie - 3 noiembrie în Slovenia, la Maribor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE