Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevii din Ucraina se pregătesc pentru un nou an școlar. Cum îi pregătesc profesorii să folosească adăposturile anti-bombă

Întoarcerea la școală poate fi o perioadă emoționantă pentru elevi. În Ucraina însă tinerii trebuie să se adapteze la învățatul în umbra războiului.

Odată cu noul an școlar care se apropie cu pași repezi, unitățile de învățământ din toată țara care e sfâșiată de război se luptă pentru a le oferi șansa la educație celor șase milioane de copii de vârstă școlară din Ucraina.

Pentru mulți, predarea față în față rămâne o imposibilitate. Școlile din cele mai periculoase regiuni ale țării sunt nevoite să recurgă la lecții online.

În altă parte, se lucrează pentru a se asigura că studenții au șansa de a învăța în cel mai sigur mediu posibil. Buncărele subterane au fost transformate în săli de clasă improvizate, iar profesorii instruiesc elevii cum să folosească adăposturile anti-bombă în cazul unei alerte de raid aerian.

Câți copii au murit în războiul din Ucraina

Un nou bilanț al victimelor din rândul civililor uciși în războiul din Ucraina arată că sunt 5.587 de morți și 7.890 de răniți, potrivit Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați, care a venit cu acest raport în urmă cu o săptămână.

Numărul de morți includ 362 de copii: 149 de fete, 175 de băieți și alți 32 de copii, transmite agenția ONU ce se ocupă de colectarea datelor de pe teren.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE