Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O trupă de teatru a copiilor ucraineni, pe Broadway. Scopul piesei este de a strânge bani pentru un avion de vânătoare

O mică trupă de teatru a copiilor ucraineni va avea prima reprezentație pe Broadway. Scopul piesei, care a fost jucată inițial într-un adăpost antiaerian din Liov, este de a strânge bani pentru un avion de vânătoare. Prin gestul copiilor ucraineni, publicul newyorkez va lua contact direct cu experiența traumatizantă a victimelor colaterale ale războiului.

Spectacolul vorbește despre drama familiilor dezbinate de război

„Mama pe Skype”, așa se numește piesa copiilor ucraineni care va avea premiera pe Broadway. Spectacolul vorbește despre drama familiilor dezbinate de război și a fost jucat prima dată de copiii ascunși într-un buncăr. Mișcat de povestea lor, directorul Teatrului Irondale i-a chemat pe Broadway.

Terry Greiss, directorul executiv al Teatrului Irondale: „Am citit despre ei și m-am gândit că este uimitor că afară cad bombe, iar acești oameni ce fac? Decid să facă o piesă de teatru! Dacă este ceva care vorbește despre importanța artei pentru cultura unei comunități, despre supreviețuirea indivizilor din acea comunitate, acesta este proiectul.”

Copiilor le-au luat 26 de ore până să ajungă în Statele Unite. Ei și-au împărtășit emoțiile prin care au trecut de la începutul bombardamentelor și vor să transmită publicului mesajul copiilor orfani sau abandonați din cauza războiului din Ucraina.

Anastasia, actriță din Ucraina: „Piesa este despre copiii care trăiesc fără părinți, pentru că aceștia merg într-o altă țară pentru a-și construi un viitor mai bun, o viață mai bună. Părinții încearcă. Ei cred că într-o altă țară lucrurile vor fi mai bune, vor fi mai mulți bani, va fi un viitor mai bun pentru copiii lor, dar este greșit, pentru că tot ce are nevoie acel copil este dragostea părinților!”

Trupa americană a Teatrului Irondale i-a integrat imediat pe copiii ucraineni

Trupa americană a Teatrului Irondale i-a integrat imediat pe copiii ucraineni, care au devenit acum colegii lor de scenă.

Michael-David Gordon, actor al Teatrului Irondale: „Știam că o să mă emoționez. Știam! Asta înseamnă teatrul! Sunt zile în care ne place să ne numim cetățeni-artiști și sunt zile când acest lucru este evident, când avem sub același acoperiș un grup de artiști care sunt preocupați nu doar să facă artă, o artă de calitate, ci să arate influența artei și cum suntem conectați la ce se întâmplă peste tot în lume.”

După premiera newyorkeză, trupa micilor actori ucraineni va pleca într-un turneu în Philadelphia și Boston pentru a stânge bani să-și cumpere avionul de luptă mult dorit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE