Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Echipa de curse Formula Student a Universității Transilvania din Brașov, câștigătoare la două competiții internaționale

Echipa de curse Formula Student a Universității Transilvania din Brașov s-a clasat pe primul loc la două competiții internaționale: în Spania și Portugalia.

BlueStreamLine este compusă din 17 studenți. Anul trecut, când se pregăteau pentru competiții, tinerii au vorbit despre ambițiile lor cu o echipă Euronews România.

Studenții Universității din Transilvania au obținut două medalii de aur într-o singură săptămână, la competiția Formula Student, atât în Portugalia, cât și în Spania.

Echipa se mândrește cu 14 monoposturi, construcție proprie. Anul trecut, studenții ne-au arătat ce presupune realizarea unei mașini de curse.

”Este un proiect foarte complex care implică foarte mult efort, atât intelectual cât și fizic și emotional pentru că de multe ori lucrurile nu merg așa cum ne-am dori noi.

Prototipurile sunt expuse la mici defecte, în prima fază de testare, după care reușim pe parcursul lunilor de vară, când studenții sunt în vacanță, reușim să facem mașinile astea fiabile și să ne batem cu cele mai mari forte dintre universitățile europene.”, a declarat Mihai Comșiț – coordonator BlueStreamline.

Cot durează proiectarea și realizarea monopostului

Timpul de proiectare și de realizare a monopostului este de aproximativ nouă luni, timp care presupune atenție și muncă intensă pentru design, caroserie, motor, șasiu și partea de electronică a mașinii.

”Cuprinde cam tot ce am lucrat de-a lungul anilor, e vorba de un motor Honda de motocicletă, la care am modificat cam toate anexele motorului pentru a-l face pretabil pentru competiții de tip Formula Student”, a mai spus Andrei Câmpean – lider department motor.

La sfarsitul lunii august echipa României se deplaseaza si in Croatia, pentru ultima competitie la care participa anul acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE