Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Dușuri publice la Iași pentru nevoiași. Care sunt condițiile pentru a face o baie

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

La Iași, primăria municipiului a amenajat o baie publică pentru persoanele cu venituri reduse, astfel încât să beneficieze de condiții minime de igienă și îngrijire personală. Spațiul, un fost punct termic, are dușuri pentru femei și barbați, dar și mașini de spălat haine. Astăzi este deschiderea.

Oamenii pot veni de trei ori pe săptămână pentru a-și face duș și își pot spăla hainele de două ori pe săptămână. Sunt 5 dușuri destinate bărbaților și 5 dușuri pentru femei. De asemenea, sunt două mașini de spălat rufe și un uscător. Băile au inclusiv uscător de păr.

Condițiile sunt minime, spun autoritățile, însă persoanele pot face duș, își pot spăla hainele în condiții normale. Baia a fost amenajată în sprijinul persoanelor nevoiașe. Inițial, se face o evaluare a persoanelor nevoiașe, iar apoi oamenii pot veni de trei ori pe săptămână, atunci când doresc.

Odată ce ajung la dușurile publice, oamenii primesc săpun, șampon și prosoape curate, ambalate.

Spațiul se întinde pe o suprafață de 200 de metri pătrați.

În acest moment, doar persoanele domiciliate în Iași pot beneficia de aceste servicii. În plus, se plătește o sumă modică, de un leu.  

 

 

 

Distribuie

Taguri