Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

După tragedia de la Ferma Dacilor, nouă pensiuni din stațiunea Rânca au fost închise

Incendiul de la Ferma Dacilor a determinat mai multe controale la diverse pensiuni din țară. Astfel, pe 4 ianuarie, în cadrul Comandamentului de iarnă, 11 unități de cazare din zona Rânca au fost vizate de comisarii de la Protecția Consumatorilor Gorj, care au închis 9 dintre ele, iar pentru una, a fost propusă închiderea temporară pe o perioadă de cel mult șase luni.

Nouă unități de cazare de la Rânca au fost închise

Motivele au fost, în principal, că ele nu dețineau autorizații de funcționare emise de ANSVSA, de ISU sau de primăriile de care aparțin.

Printre abaterile constate au fost condițiile de depozitare a alimentelor, sau produse și materii prime expirate, care nu aveau elemente de identificare de niciun fel, potrivit comunicatului emis.

Pe lângă închiderea celor 9 unități, comisarii de la Protecția Consumatorului au dat 21 de amenzi, care totalizează 90.000 de lei.

Alin Gubandru, coordonator al Comandamentului de iarnă: "Principalele abateri constatate: lipsa autorizaţiilor de funcţionare emise fie de ANSVSA, fie de ISU, fie de către primăriile pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea (9 operatori economici); nerespectare condiţii de depozitare alimente recomandate de producător; produse şi materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformităţii acestora; materii prime în afara datei limită de consum (expirate); legume, fructe depreciate; saltele murdare/pătate; camere neigienizate corespunzător".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE