Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dronă prăbușită în județul Botoșani. Incidentul, ținut secret de autorități mai multe luni

Un aparat de zbor de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Botoșani, la sfârșitul lunii februarie, însă autoritățile au ținut acest incident secret. S-a aflat abia acum, iar localnicii din zonă cred că ar putea fi vorba de un aparat de proveniență ucraineană. Reprezentanții IPJ Botoșani confirmă că epava a fost ridicată de Ministerul Apărării pentru cercetări.

Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani susține că în data de 29 februarie, polițiștii au fost sesizați în legătură cu acest incident. Atunci a fost găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni fără pilot, respectiv o dronă, pe un teren extravilan din comuna Unțeni.

Vorbim despre o zonă care se află la câțiva zeci de kilometri de granița cu Ucraina. Deși atunci autoritățile nu au anunțat incidentul în spațiul public, un localnic a sesizat presa locală în legătură cu acest caz.

„Domnilor, în data de 29 februarie, în localitatea Mănăstireni Botoșani, a fost găsită în câmp, în apropiere de sat, un aparat de zbor (dronă, miniavion) prăbușit. Au umblat cu mașinile până la o bucată de noapte. Nu vorbesc nimic, însă lumea este îngrijorată, mai ales pentru că se zice că a lăsat groapă”, este relatarea unui localnic, care a dorit să-și păstreze anonimatul, potrivit Monitorul de Botoșani.

Oamenii din Unțeni spun că sunt îngrijorați, după ce drona a fost descoperită în zonă. Ulterior, polițiștii au confirmat informațiile și au transmis că cercetările au fost preluate de către parchetul competent și către Ministerul Apărării pentru a stabili exact ce s-a întâmplat și de unde provenea aparatul de zbor.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat pentru Euronews România că drona nu avea niciun fel de încărcătură.

Până în acest moment, Ministerul Apărării nu a transmis un punct de vedere în acest caz.

La sfârșitul lunii martie, o dronă militară s-ar fi prăbușit în Insula Mare a Brăilei. Fragmentele au fost ridicate de reprezentanții Ministerului Apărării pentru a fi analizate în cadrul anchete.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE