Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Două tramvaie s-au ciocnit frontal în București. Trei persoane au fost rănite. Imagini cu momentul impactului

Trei persoane au fost rănite ușor și transportate la spital după ce două tramvaie s-au ciocnit în Capitală. Accidentul a avut loc în zona intersecției Lizeanu duminică dimineață, cu puțin timp înainte de ora 06:00.

Potrivit centrulului Infotrafic, unul dintre tramvaie a încercat să vireze la stânga fără a-i acorda prioritate celuilalt. Circulația liniilor 1, 10 și 16 în zona Stefan cel Mare și strada Lizeanu a fost blocată timp de mai bine de două ore.

Cei doi vatmani răniți ușor au fost transportați la Spitalul Floreasca. O a treia persoană, pasager în unul dintre tramvaie, a fost dus la Spitalul Pantelimon.

Două tramvaie s-au ciocnit frontal în București, la intersecția dintre bulevardul Ștefan cel Mare cu strada Lizeanu

Brigada Rutieră de Poliție a anunțat că ambii vatmani au fost testați cu etilotestul în urma coliziunii frontale.

”Astăzi, 24 decembrie a.c, în jurul orei 05:50 Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la un accident de circulație care a avut loc la intersecția dintre șos. Ștefan cel Mare și str. Lizeanu.

Din informațiile preliminare s-au stabilit următoarele:

Conducătorul tramvaiului liniei 5 care circula pe șos. Ștefan cel Mare dinspre Piața Obor a intrat în coliziune cu tramvaiul liniei 1 care se deplasa pe șos. Ștefan cel Mare dinspre str. Vasile Lascăr în momentul în care acesta din urmă a efectuat virajul la stânga.

În urma accidentului de circulație a rezultat rănirea ambilor conducători de tramvaie și a unui călător, care au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorii de tramvaie au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0.

În continuare se efectuează cercetări pentru determinarea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație.

Pe durata efectuării cercetării la fața locului circulația tramvaielor pe ambele sensuri de deplasare ale șoselei Ștefan cel Mare a fost restricționată”, a anunțat Brigada Rutieră, într-un comunicat.

Reacția STB în cazul accidentului dintre cele două tramvaie pe șoseaua Ștefan cel Mare

Societatea de Transport Bucureşti (STB) susține că o eroare umană a fost cauza probabilă a accidentului dintre cele două tramvaie care s-au ciocnit pe Şoseaua Ştefan cel Mare.

"Referitor la incidentul de duminică, 24 decembrie 2023, ora 5:56, în care două vagoane ale STB SA au fost implicate într-un accident în zona intersecţiei Şos. Ştefan cel Mare cu strada Lizeanu, facem următoarele completări: Evaluare la faţa locului a comisiei tehnice STB: calea de rulare - în parametri tehnici corespunzători; macaz intersecţie Lizeanu - funcţional; vagoane fără defecţiuni tehnice, care să provoace deraiere", se arată într-un comunicat al STB.

În aceste condiţii. concluzia preliminară este că eroarea umană a fost cauza probabilă a accidentului.

"Concluzie preliminară: macaz activat spre stânga (sens Ştefan cel Mare spre Obor, în zona intersecţie Lizeanu);  vagon tramvai 5 a continuat traseu înainte, fără sa dezactiveze macazul stânga; cauza probabilă accident: eroare umană", mai spune STB.

Comisia tehnică a STB efectuează propria evaluare şi va ţine cont, în concluziile finale, şi de raportul Brigăzii de Poliţie Rutieră a municipiului Bucureşti, adaugă societatea de transport.

În accident a fost implicat unul dintre cele 100 de tramvaie pe care Primăria Capitalei le-a achiziționat. La începutul lunii noiembrie, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, anunța că şi-a propus reabilitarea a 50 de kilometri de linie de tramvai, astfel încât toată reţeaua orașului să fie modernizată.

Edilul Capitalei a precizat că se aşteaptă şi lansarea ghidului pentru completarea parcului de tramvaie.

„Pentru tramvaie noi, pentru cele cu care suntem în contract, în momentul de faţă suntem la 62 şi până la sfârşitul anului vom fi la 70, livrate de ASTRA Arad în baza contractului (...), până când o să ajungem la 100 de tramvaie. Bucureştiul mai are nevoie de 250, s-a făcut studiu de oportunitate. Aşteptăm, de asemenea, lansarea ghidului pentru a accesa bani”, a transmis primarul general.

Nicușor Dan a mai spus că sunt în elaborare şi patru studii de fezabilitate pentru realizarea de noi linii de tramvai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE