Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un șofer a forțat filtrele pe Transalpina deși drumul e închis din cauza viscolului. ”Ne-am pus viețile în pericol să ajungem până aici”

Un șofer din București a fost amendat și a rămas fără permis pentru 60 de zile pentru că a intrat cu mașina pe Transalpina, drumul închis spre stațiunea Rânca. Până și drumarii care au intervenit în zonă cu utilaje de deszăpezire au rămas blocați, duminică, în Ajunul Crăciunului. Ei spun că și-au pus viețile în pericol pentru a-l salva.

Bărbatul aflat la volanul unei mașini înmatriculate în București nu a ținut cont de faptul că a fost închisă circulația pe Transalpina, între Rânca și Novaci, din cauza viscolului. Nu a ținut cont de avertismentele drumarilor și nu a durat mult până când a rămas împotmolit în zăpadă.

”Un conducător auto care a forțat trecerea pe DN67C nu a înțeles să respecte mesajele și indicațiile colegilor mei, a forțat și am rămas blocați toți acum cu toate utilajele”, a declarat Cristian Tudor, purtător de cuvânt al DRDP Craiova.

Șoferul care a forțat filtrele pe Transalpina, nicio explicație pentru drumarii care au intervenit să-l salveze

”De ce ai trecut de filtre și ai intrat pe zona interzisă? Cum adică? Ai indicatoare, ai angajații de la drumuri care ți-au spus să nu intri aici. Nu te putem scoate de aici. Noi ne-am pus viețile în pericol să ajungem până aici. Ți se pare normal lucrul ăsta?

Oamenii ăștia, uită-te la ei. Sunt de 24 de ore. Scuzele nu ne ajută, crede-mă!

O să vă urcați în mașina de la deszăpezire împreună cu cei din mașină și abandonați mașina aici. Altfel, nu ne riscăm să vă ducem!”, este discuția purtată de unul dintre drumari cu șoferul rămas blocat pe Transalpina.

Reprezentanții DRDP Craiova spun că au reușit să scoată din zăpadă mașina șoferului teribilist care s-a ales cu o amendă uriașă și permisul suspendat.

”Am reușit să-l scoatem cu două autofreze, mai mulți angajați. Acum îl însoțim către Novaci, poliția îl așteaptă la coborâre pentru a lua măsurile care se impun”, a mai spus Cristian Tudor.

Circulația pe Transalpina (DN 67C), închisă din cauza viscolului

Circulaţia pe DN 67C, Transalpina, între Novaci şi Rânca, rămâne în continuare închisă pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza viscolului şi a vizibilităţii extrem de reduse, spre zero, pentru siguranţa participanţilor la trafic, a anunțat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Drumarii au fost mobilizaţi să intervină, imediat ce condiţiile meteorologice vor permite, pentru redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

"Facem apel la conducătorii auto să nu forţeze intrarea pe acest sector de drum, fiindcă există un risc major să rămână blocaţi în zăpadă şi să îşi pună viaţa în pericol, În plus, astfel de blocaje îngreunează intervenţia utilajelor de deszăpezire după oprirea viscolului, ceea ce duce la întârzierea redeschiderii circulaţiei pe acest sector de drum", atrag atenţia reprezentanţii companiei de drumuri, conform Agerpres.

Traficul rutier între Novaci şi Rânca a fost închis în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Zonele în care a nins viscolit

A nins viscolit la munte. Pe autostrăzile A1 între Sibiu și Deva, și A10 între Sebeș și Turda carosabilul este umed din cauza ninsorilor, a anunțat centrul Infotrafic.

Sunt în vigoare două avertizări cod portocaliu de viscol puternic. Ele sunt valabile pentru zona înaltă a Carpaților Orientali și Meridionali. Acolo vântul poate depăși 120 kilometri pe oră, iar vizibilitatea este redusă.

Pe de altă parte avertizările meteo au fost ignorate aseară de o familie cu patru copii, care a rămas înzăpezită cu mașina pe un drum în zona Cheile Ordâncuşei, din județul Alba.

Jandarmii montani i-au salvat pe toți cei cinci și i-au dus până la pensiunea unde erau cazați. Direcția de drumuri și poduri Craiova anunță că drumul național între Novaci și Rânca rămâne închis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE