Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum va fi vremea de Crăciun. În București, temperatura va ajunge și la 17 grade

Deși suntem în plină iarnă, vremea în ziua de Crăciun se anunță a fi una ca de primăvară. În București, temperaturile vor ajunge luni la 17 grade, spun meteorologii. În schimb, doar la munte va ninge în prima zi de Crăciun.

Ajunul de Crăciun a început în forță, cu ninsori în mai multe zone din țară și vânt puternic. Însă codurile portocalii se restrâng treptat, iar Crăciunul vine cu vreme frumoasă și temperaturi primăvăratice.

Iris Răducanu, meteorolog ANM: ”În ceea ce privește precipitațiile, astăzi acestea se vor semnala în special în vestul, centrul și nordul țării, acolo unde pe alocuri vor fi precipitații mixte. La munte vor fi în continuare ninsori.

Codurile acelea portocalii valabile pentru zonele înalte ale Carpaților Meridionali si Carpaților Orientali.

Pentru Carpații Meridionali, acesta e valabil până astăzi la ora 20, iar pentru Carpații orientali până mâine dimineață la ora 10.

În ce privește temperaturile, acestea se vor situa astăzi între 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și până la 13 – 14 grade în sudul teritoriului, urmând ca pe parcursul zilei de mâine acestea să mai crească și să se situeze în continuare mult peste ce ar trebui să înregistrăm”

Vremea de Crăciun. Temperaturi de 17-18 grade în sudul țării

Luni, în ziua de Crăciun, vremea se anunță a fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi cu peste 10 grade mai ridicate decât mediile climatologice.

Iris Răducanu, meteorolog ANM: ”La nivelul întregii țări vom vorbi mâine de maxime cuprinse în general între 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și până la 17 -18 grade în sudul teritoriului.

Ulterior, vremea se ameliorează atât sub aspectul precipitațiilor, cât și sub aspectul vântului. Vor urma zile cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal, dar fără precipitații.

Acestea se vor mai înregistra doar pe parcursul zilei de mâine pe arii restrânse în vestul, centrul și nordul țării. Ulterior se restrâng și vor dispărea complet pe parcursul zilei de 26 decembrie, in a doua zi de Crăciun, iar vântul va slabi în intensitate, va sufla slab și moderat.

Ninsori, din păcate, doar la munte si pe arii restrânse doar în prima zi de Crăciun”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE