Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Două nave de război rusești, prezente în largul coastelor Taiwanului. Ministerul Apărării susține că "este ceva neobișnuit"

Ministerul Apărării din Taiwan susține că două nave de război rusești au fost reperate în largul coastelor sale. Prezența fregatelor a fost semnalată marți seară și este considerată "ceva neobișnuit", conform oficialilor de securitate taiwanezi, care raportează aproape zilnic nave chinezești, însă nu și rusești.

Cele două fregate au fost prezente în estul Taiwanului și au navigat de la sud spre nord, pentru ca ulterior să "plece din zona noastră de răspuns", în direcţia sud-est, spre coastele oraşului Suao, acolo unde se află o bază navală importantă. Nu se precizează însă distanța față de țărm.

Drept răspuns, armata a trimis avioane și nave de supraveghere și a activat sistemele de rachete, conform Ministerului Apărării din Taiwan.

Navele de război rusești sunt considerate "o prezență neobișnuită" în largul coastelor Taiwanului

Potrivit agenției ruse Interfax, acele nave ar fi efectuat un exercițiu privind "simularea unei bătălii navale pentru respingerea unui atac cu rachete din partea unui presupus inamic".

Sursa citată menționează că ar fi existat, de fapt, un detașament de nave din cadrul flotei pacifice ruse, care efectuau "un marș legitim", iar acestea au traversat Marea Chinei de Sud și au ajuns în sudul Mării Filipinelor, relatează Al Jazeera.

Rusia este vizată de sancțiuni și din partea Taiwanului, în ceea ce privește exporturile de componente pentru calculatoare şi maşini.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE