Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donezi sânge, primești o pizza. Campania demarată în Craiova a crescut numărul donatorilor cu 20%

Donezi sânge, primești o pizza gratuit de la o pizzerie din oraș. Se întâmplă la Craiova, unde studenții de la medicină au venit cu o inițiativă în plus în cadrul campaniei naționale "Donează sânge, fii erou". Cifrele de la Centrul Regional de Transfuzii deja arată mai bine. Iar Sala de așteptare s-a umplut de oamenii care vor să doneze.

Donatorii au venit la Centrul de Transfuzii din Craiova, încă de la primele ore ale dimineții.

Donatori: ”Facem bine și să primim și noi un bine.”

”Sunt student la Medicină și înțeleg importanța donării sângelui, mai ales la trombocitele acestea afereză. Mă bucur că am văzut că sunt mulți studenți care au venit aici să doneze, voluntari în cadrul campaniei și îmi place mult pizza. Cu adeverința aș vrea să iau o pizza.”

În mod obișnuit, un donator primește pentru gestul său bonuri valorice de 67 de lei, reducere de 50% la transportul public și o zi liberă. Însă în cadrul campaniei naționale "Donează sânge, fii erou", studenții mediciniști craioveni au venit cu o idee în plus: o pizza. 

Alex-Gheorghe Ciuncanu - student la UMF Craiova: Ne-am gândit să răsplătim acest act nobil deoarece ajutoarele normale, cele venite de la stat nu sunt suficiente pentru a motiva întreaga populație. Am reușit să mobilizăm cu 20% mai mulți donatori în această săptămână.

Conducerea Centrului Regional de Transfuzii Craiova spune că primele date arată că inițiativa a avut efect. De altfel, oferta este postată și pe pagina de socializare a centrului.

Dr. Alina Linte - director Centrul de Transfuzii Craiova: S-a observat o creștere a numărului de donatori în această săptămână, undeva pe la 20-25% față de media zilnică pe care o avem în mod obișnuit. Acoperim mai mult cererile de la spitale, cererile sunt constante în fiecare zi, sunt destul de mari și noi în această perioadă reușim să acoperim mai mult din aceste cereri.

Pizza poate fi revendicată de donatori pe baza adeverinței eliberate de Centrul Regional de Transfuzii Craiova.

Spitalele au o nevoie constantă de sânge, iar cererea este greu de acoperit de către centrele de transfuzii. De multe ori, medicii sunt nevoiți să facă apel la rudele și prietenii pacientului pentru a dona sânge.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE