Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Done by an ARMY for ARMYs". În ce țări a ajuns interviul despre Namjoon în România și care au fost reacțiile fanilor internaționali

Săptămâna trecută am publicat interviul cu Oana Maria Ursachi, producătoarea care a lucrat cu Kim Namjoon, liderul BTS, pentru videoclipul LOST, filmat în România.

Pentru a surprinde emoția, dar și importanța vizitei sale aici, am vorbit cu mai mulți ROARMY despre cum au primit vestea, cine este pentru ei RM, ca om, și am încheiat cu mesaje personale adresate artistului sud-coreean.

Am obținut confirmarea că Namjoon a filmat la studiourile Buftea, la finalul lunii octombrie 2023, dar și câteva povești din spate. Spre exemplu, cum a apărut cuvântul ”pierdut” în scena cu liftul.

Dar am mai obținut ceva, abia după ce interviul a apărut pe YouTube: reacțiile fanilor din întreaga lume. Au comentat oameni din Coreea de Sud, Germania, Peru, India, Japonia, în engleză, spaniolă și coreeană.

Fanii internaționali au spus că "se simt conectați cu ARMY de pe întreg globul" după ce i-au ascultat pe cei din România. Iar ROARMY au primit mulțumiri pentru modul în care au reprezentat fandomul.

Cum a trecut interviul granițele României?

La întrebarea asta am primit răspunsul chiar din comentarii.

La momentul scrierii acestui articol, videoclipul de pe YouTube a fost văzut de peste 8.300 de ori în cinci zile, are peste 1.200 de aprecieri și 145 de comentarii.

"Pentru cine se întreabă cum a ajuns asta la ARMY internaționali, a fost share-uit pe Twitter! ARMY îl adoră! Vă mulțumim pentru acest material incredibil și le mulțumim tuturor ROARMY, de asemenea."

ARMY de toate vârstele

În comentarii au fost și câțiva ARMY din România care s-au prezentat ca fani "cu o vârstă respectabilă", ceea ce demonstrează că muzica kpop nu este ascultată doar de adolescente de 15 ani, așa cum spun mulți.

"Deși am o vârsta… respectabilă, i-am descoperit în 2021 și sunt de-a dreptul fascinată de ei."

"Noi, cei care avem o vârstă respectabilă și suntem noi membrii în această familie mondială putem spune cu toată sinceritatea că acești artiști, acești oameni minunați merită tot respectul tot sprijinul nostru."

"Am 46 de ani și sunt ARMY din 2018. BTS te găsește când ai cea mai mare nevoie, nu tu îi găsești. Mulțumesc că existați."

Impresiile fanilor despre interviu

ARMY se simt slab reprezentați în media în general. Se discută prea puțin despre impactul pozitiv pe care îl au fanii BTS asupra lumii, spre exemplu despre strângerile de fonduri pe care le organizează în numele artiștilor.

De cele mai multe ori sunt descriși ca fiind exagerați, prea protectivi când vine vorba de BTS și fanii care fac lucruri "nebunești". În interviurile vechi, când membrii trupei erau întrebați care a fost cea mai "ciudată" sau "nebună" interacțiune cu fanii, Namjoon le lua mereu apărarea fanilor.

Poate tocmai de aceea fanii au apreciat modul în care am tratat subiectul.

VEZI GALERIA
5 imagini

"Este atât de revigorant (și neobișnuit) să primesc un material cu adevărat respectuos, atent și bine documentat despre BTS. Mulțumesc echipei de la Euronews România pentru munca voastră."

"Acest material este bine documentat, bine scris și bine realizat! Îmi exprim respectul maxim pentru echipa care a făcut acest lucru posibil."

"Doamne, ce bucurie pentru noi toți! O mie de felicitări echipei de producție pentru munca depusă! Și felicitări Euronews pentru material, a fost minunat! Chiar aveam o mulțime de întrebări și mă bucur ca am aflat răspunsurile!"

"Wow, nivelul de documentare în acest material este impresionant! Vă mulțumesc pentru că ne-ați arătat acest respect și pentru că i-ați arătat atâta dragoste lui Namjoon!"

"Cred că este pentru prima dată când văd un interviu despre băieți cu o documentare atât de bună, mulțumesc mult."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE