Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Donald Trump va depune mărturie într-un proces în care este acuzat de viol

Publicat de: Euronews

Un judecător din New York a respins miercuri o cerere a fostului preşedinte Donald Trump de amânare a depoziţiei sale, prevăzută pentru miercurea viitoare, într-un proces pentru defăimare în care o jurnalistă îl acuză că a violat-o în anii '90, transmite Agerpres.

În această afacere, E. Jean Carroll (78 de ani), cunoscută pentru fostele sale cronici din revista Elle, l-a dat în judecată în civil pe Trump, în noiembrie 2019, la un tribunal din statul New York.

Ea l-a acuzat pe fostul lider de la Casa Albă de defăimare după ce acesta a calificat drept ''minciună absolută'', în iunie 2019, acuzaţia femeii potrivit căreia Donald Trump a violat-o în cabina de probă a unui mare magazin din New York la jumătatea anilor '90.

Trump (76 de ani) afirmase că nu a întâlnit-o niciodată pe E. Jean Carroll şi că aceasta nu era ''genul său de femeie''.

Plângerea a fost întârziată din cauza bătăliilor procedurale, în special pentru a afla dacă Donald Trump trebuie să fie reprezentat de guvernul american în acest dosar, ţinând cont de faptul că în iunie 2019 Trump deţinea funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE