Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump Jr. a depus mărturie în procesul civil de fraudă al tatălui său: ”Nu îmi amintesc mare lucru”

Donald Trump Jr. i-a spus judecătorului în dosarul de fraudă contra Trump Trust că nu își amintește mare lucru. Fiul cel mare al fostului președinte este vicepreședinte executiv al organizației familiei Trump și a fost administrator al unui fond înființat pentru a deține activele acesteia atunci când tatăl său se afla la Casa Albă.

Fostul președinte ar putea pierde imperiul său imobiliar

Procesul se concentrează pe faptul că fostul președinte și afacerile sale au indus în eroare băncile și asigurătorii prin umflarea valorii sale nete în declarațiile financiare. Ar fi obținut astfel împrumuturi mai avantajoase, dar și reducerea impozitelor. El și ceilalți inculpați, inclusiv fiii Donald Jr. și Eric, neagă că ar fi comis vreo infracțiune.

Trump Jr. a declarat că a semnat declarațiile în calitate de administrator, dar că a lăsat munca unor contabili externi și a șefului financiar de atunci al companiei, Allen Weisselberg.

"În calitate de administrator, am obligația de a-i asculta pe cei care sunt experți - care au o expertiză a acestor lucruri", a spus el.

Fostul președinte a calificat cazul drept o "impostură", o "înșelătorie" și "o continuare a celei mai mari vânători de vrăjitoare din toate timpurile". O condamnare a lui Donald Trump ar însemna pierderea imperiului său imobiliar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE