Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi dintre cei patru americani răpiți zilele trecute în Mexic au fost găsiți morți

Doi dintre cei patru cetățeni americani, răpiți săptămâna trecută în Mexic, sunt morți, au anunțat marți autoritățile mexicane.

„În urmă cu aproximativ o oră am confirmat că cei patru americani au fost localizați”, a declarat guvernatorul statului Tamaulipas, Americo Villarreal, potrivit The Washington Post. „În urmă cu 35 de minute am primit confirmarea din partea procuraturii că, dintre cele patru persoane, două au fost găsite moarte, una rănită și una în viață. Ambulanțele se grăbesc să ajungă în zonă pentru a le recupera și a le oferi îngrijiri medicale”.

Un oficial mexican a declarat că americanii au fost găsiți în satul Tecolote, la aproximativ 24 de km de orașul de frontieră Matamoros, locul unde a avut loc răpirea.

Oficialii nu au dat încă numele victimelor. FBI a oferit o recompensă de 50.000 de dolari pentru repatrierea lor și arestarea celor responsabili.

Tamaulipas, unul dintre cele mai periculoase state din Mexic

Unul dintre membrii grupului intenționa să se supună unei proceduri medicale cosmetice cunoscute sub numele de abdominoplastie. Americanii călătoreau într-un mini-van alb și au fost ținta unor focuri de armă la scurt timp după ce au trecut granița, potrivit unui comunicat de presă al FBI. De asemenea, potrivit oficialilor americani nu există nicio dovadă că aceștia ar avea legătură cu crima organizată din Mexic. Niciunul dintre cei patru nu are cazier judiciar.

Matamoros, unde locuiesc 580.000 de persoane, este al doilea oraș ca mărime din nord-estul statului Tamaulipas. Acesta este unul dintre cele șase state mexicane în care Departamentul de Stat al SUA le recomandă americanilor să nu călătorească din cauza criminalității.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE