Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac asupra unei închisori din Mexic. Cel puțin 14 persoane au murit

Cel puțin 14 oameni, dintre care zece gardieni, au murit într-un atac armat comis duminică asupra unei închisori din Mexic, situată la granița cu Statele Unite. În timpul ciocnirilor, cel puțin 24 de deținuți au evadat, transmite agenția AFP, citată de Agerpres.

De asemenea, patru persoane au fost rănite în timpul atacului, a anunțat biroul procurorului statului Chihuahua într-un comunicat.

Atac asupra unei închisori din Mexic pentru a facilita evadarea unor deținuți

Atacul a avut loc în dimineaţa zilei de duminică în Ciudad Juarez. Oameni înarmaţi au sosit în vehicule blindate şi au deschis focul asupra gardienilor. La momentul atacului, rudele deţinuţilor aşteptau să intre în închisoare pentru a-şi vizita apropiații, notează sursa citată.

Din primele informații, anchetatorii mexicani susțin că scopul atacului a vizat facilitarea evadării unui grup de prizonieri.

Polițiștii sprijiniți de armată au făcut patru arestări. Sursa citată nu a precizat dacă este vorba de prizonieri evadaţi sau atacatori.

În închisoarea din Ciudad Juarez, un oraș situat în nordul Mexicului, se află membri ai braţelor armate ale cartelurilor Sinaloa şi Juarez, care se luptă pentru controlul asupra oraşului de mai bine de 15 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE