Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mexic: Ciocniri între două carteluri de droguri rivale. Peste 300 de membri ai trupelor speciale, trimiși pe străzi

Autoritățile din Mexic au trimis 350 de membri ai trupelor speciale la Tijuana, pentru a pune capăt violențelor provocate de ciocnirile dintre două carteluri de droguri rivale. Orașele mexicane de frontieră Tijuana și Mexicali, împreună cu Rosarito și Ensenada, au fost afectate de violențele comise de bandele de infractori, care au inclus incendierea de vehicule și blocarea drumurilor.

Traficul de droguri

Puțini oameni s-au aventurat sâmbătă pe străzile din Tijuana, iar multe dintre serviciile de autobuze și microbuze de pasageri au încetat să mai circule, ceea ce i-a lăsat pe unii locuitori în imposibilitatea de a ajunge acolo unde se duceau.

Departamentul federal de siguranță publică a declarat că o persoană a fost rănită în urma violențelor și că forțele federale, statale și locale au reținut 17 suspecți, dintre care șapte în Tijuana și câte patru în Rosarito și Mexicali.

Cetățenii americani și membrii corpului diplomatic al SUA au fost instruiți să caute adăpost până când forțele de ordine mexicane vor pune capăt violențelor dintre cele două grupări de crimă organizată. Mai târziu, sâmbătă, Montserrat Caballero, primarul din Tijuana, a declarat că unele rute de autobuze au reluat serviciul.

Acesta a precizat că unii dintre suspecți au fost identificați ca fiind membri ai cartelului Jalisco, grupul acuzat că a incendiat magazine și a împușcat oameni la începutul acestei săptămâni în statele Jalisco și Guanajuato.

Zona din jurul Tijuana, care se învecinează cu sudul Californiei, este un coridor profitabil de trafic de droguri dominat mult timp de cartelul Arellano Felix, dar care a devenit între timp un câmp de luptă între diferite bande, inclusiv cartelurile Jalisco și Sinaloa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE