Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Preşedintele mexican neagă că ar fi primit bani de la traficanţi de droguri pentru campania sa electorală din 2006

Publicat de: Euronews

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a negat miercuri că ar fi primit bani de la traficanţi de droguri în timpul campaniei sale electorale din 2006, cum a afirmat avocatul unui fost ministru mexican judecat în SUA.

"Nu suntem nici mafioţi, nici corupţi", a dat asigurări Lopez Obrador în timpul conferinţei sale de presă matinale, întrebat cu privire la procesul fostului ministru al securităţii Genaro Garcia Luna, care se desfăşoară la New York, relatează Agerpres.

Potrivit apărării acestuia din urmă, şapte milioane de dolari ar fi fost daţi secretarului pentru securitate din Ciudad de Mexico, Gabriel Regino, pe vremea când Obrador era primar al acestui oraş.

Avocatul apărării Cesar Castro l-a audiat marţi pe fostul traficant de droguri Jesus "Rey" Zambada, martor al acuzării, cu privire la presupusa acordare a acestei sume lui Lopez Obrador.

Acesta a spus că îşi aminteşte că a dat bani pentru o campanie electorală, dar nu pentru Lopez Obrador.

"Acest avocat este un fals avocat, calomniator şi corupt", a denunţat preşedintele mexican. "Zambada s-a dovedit a fi mai corect. Dacă analizezi, acest avocat face parte din aceeaşi mafie ca Garcia Luna (...) şi din întreaga reţea a criminalităţii politice şi financiare cu gulere albe", a denunţat el, acuzând o "înscenare".

Potrivit apărării, banii ar fi servit campaniei politicianului de stânga pentru alegerile prezidenţiale din 2006, pe care el le-a pierdut în faţa conservatorului Felipe Calderon.

În guvernul acestuia din urmă, Genaro Garcia Luna a fost ministru al securităţii şi era considerat unul dintre oamenii cei mai puternici din ţară.

Acuzat de trafic de droguri, procesul său urmează să se încheie miercuri, cu aproape patru săptămâni mai devreme decât calendarul prevăzut iniţial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE