Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dmitri Medvedev: Rusia și-a crescut producția militară „de zeci de ori”

Publicat de: Mirabela Vasile

Dmitri Medvedev spune că fabricile din Rusia lucrează non-stop pentru a face față creșterii exponențiale a comenzilor de apărare, respingând ironic ideea că forțele Moscovei din Ucraina ar fi rămas fără rachete, transmite Reuters.

Fostul președinte rus a adăugat că Moscova a crescut producția militară „de zeci de ori" la unele fabrici și că studiază îndeaproape armamentul folosit de ucraineni pentru a lovi zonele controlate de Rusia.

Anul trecut, Rusia a trecut la o producție de apărare la turație maximă, deoarece forțele sale au consumat cantități uriașe de muniție în Ucraina, iar mii dintre vehiculele sale blindate au fost distruse sau capturate.

Rușii au pierdut aproape 10.000 de tancuri și blindate de luptă

Potrivit ucrainenilor, rușii au pierdut aproape 10.000 de tancuri și blindate de luptă. Reputatul site oryxspioenkop.com a centralizat până acum 9.400 de echipamente militare pierdute de armata rusă, pentru toate acestea existând confirmări vizuale.

Oficiali ucraineni și occidentali au spus că Moscova este în criză de anumite tipuri de rachete și că sancțiunile occidentale îi împiedică capacitatea de a-și reface stocurile de arme ghidate care se bazează pe microcipuri importate.

”A fost amuzant să-i auzim pe fanteziștii de la Kiev raționând că `rachetele s-au terminat` în Rusia sau că `producția s-a oprit`. Realitatea i-a convins de contrariul - ei încă nu pot trece peste șoc", a declarat Medvedev într-un articol publicat sâmbătă în revista lunară National Defence.

Medvedev este vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și a fost numit în decembrie adjunct al președintelui Vladimir Putin în Comisia militaro-industrială care supraveghează industria de apărare.

”De altfel, am studiat destul de bine și armele inamice, care au fost luate ca trofee și dezmembrate până la ultimul șurub în birourile noastre de construcții militare. Am extras o mulțime de lucruri utile pentru noi înșine - am transformat experiența inamicului în avantajul nostru", a continuat Medvedev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE