Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Discursul Robertei Metsola, întrerupt la Bruxelles de susținători ai cauzei palestiniene

Preşedinta Parlamentului European a fost întreruptă de mai multe ori când încerca să ţină un discurs la Bruxelles.

Roberta Metsola voia să spună câteva cuvinte în deschiderea unei conferințe care marchează a 75-a aniversare a Declarației Universale a Drepturilor Omului. Însă mai mulți susținători ai cauzei palestiniene, pătrunși în Parlamentul European, nu au lăsat-o să vorbească.

Protestatar: ”Doamnă preşedintă, de Ziua Internaţională a Solidarităţii cu poporul palestinian, acest Parlament organizează o conferinţă pentru a sărbători cea de-a șaptezeci și cincea aniversare a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului. Începând cu 7 octombrie, Israelul a ucis peste 15.000 de palestinieni în Gaza, inclusiv... și copii. Israelul comite un genocid înfiorător la adresa civililor palestinieni.”

Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European: ”În timp ce reflectăm la acești 75 de ani, să nu uităm cât de departe am ajuns. Voi aborda toate problemele de astăzi, inclusiv cele la care v-ați referit. Adoptarea Declarației Universale... ”

Udo Bullmann, membru al Parlamentului European: ”Vă rog să o ascultați acum pe președinta Parlamentului European, deoarece toate aspectele drepturilor omului... Toată lumea va avea dreptul și posibilitatea de a interveni. Însă nimeni nu va continua acum şi nu o va deranja pe preşedinta acestui for.”

Protestatari: ”Armistițiu acum! Armistițiu acum!”, ”Opriți genocidul! Opriți genocidul! Opriți genocidul!”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE