Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dietele stricte, după mesele de Paște, sunt nocive. Sfaturile medicilor

"Cum să slăbești opt kilograme după Paște? Dieta care face minuni!”. Cam așa sună articolele ce recomandă diverse diete românilor chiar după sărbători. Medicii ne spun, însă, că acest yoyo de a mânca mult, urmat de diete stricte, este extrem de nociv.

Specialiștii ne spun că astfel de diete fac mai mult rău decât bine. Chiar dacă inițial putem să slăbim, acest slăbit nu este unul de durată și nici unul sănătos.

Ligia Alexandrescu, nutriționist: ”Marea problemă este categoria de persoane care sunt foarte influențate de tot ce citesc. Persoanele foarte tinere, care sunt influențate să țină cu strictețe acele diete, își destabilizează corpul, au imunitatea scăzută și sănătatea devine precară.”

Valul de articole care ne sugerează zeci de diete diferite ne poate afecta nu doar fizic, ci și psihic. Psihologii ne spun că astfel de recomandări pot să ne scadă stima de sine și pot să ducă și la anxietate.

Anca Maftei, psiholog: ”Noi deja avem un tipar de gânduri și credințe care nu favorizează iubirea de sine. A ne clădi un anumit corp, dimensiunea, are foarte mare legătură cu această voce critică internă, pe care multe femei poate deja o au, iar mass-media nu face decât să o accentueze prin promovarea dietelor și a standardelor.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE