Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Detaliile care nu s-au văzut la Congresul PPE. Politicienii Europei au zâmbit și s-au îmbrățișat de câte ori au avut ocazia

Chiar dacă temele de discuție au fost importante și nu s-a ajuns la consens pe toate subiectele, politicienii Europei au zâmbit și s-au îmbrățișat de câte ori au avut ocazia, pe parcursul congresului PPE.

Timp de două zile, cât liderii Europei s-au aflat la București, s-a intonat imnul UE și s-au făcut mii de poze, pe ritmul unor piese celebre.

Ursula von der Leyen i-a mulțumit de pe scenă liderului PPE pentru sprijinul acordat pentru un nou mandat, în timp ce Manfred Weber a salutat eforturile gazdelor de la București în organizarea Congresului.

”Aș dori să te întreb, dragă Manfred, pentru că ești cel mai important aici în susținerea mea în PPE și aș dori să-i cer colegului și liderului nostru să se alăture mie pe scenă și să spunem <<Iată-ne, hai să mergem pentru 90 de zile! Hai să câștigăm aceste alegeri! Să fim cel mai puternic partid în aceste alegeri europene!>>”, a spus Ursula on der Leyen.

”Dragi colegi, dragi prieteni, dragi delegați, la finalul acestui congress, aș dori să mulțumesc celor care au muncit din greu pentru a oferi o experiență atât de minunată, un eveniment atât de grandios.

Să-i mulțumesc gazdei noastre, Nicolae Ciucă, și PNL. La București, ne simțim ca acasă. Mulțumesc mult, ați făcut o treabă minunată. De asemenea, președintelui Iohannis. Vă mulțumesc mult pentru primirea caldă în România.”, a adăugat Manfred Weber.

La rândul lor, politicienii de la București nu au contenit să se afișeze alături de liderii europeni.

Solidari dar solitari, la fotografia de grup președintele Iohannis a stat chiar lângă cancelarul austriac, cel care blochează în continuare accesul României și Bulgariei cu toate granițele în Schengen.

Organizatorii Congresului au luat măsuri stricte de securitate, iar vizitatorii au fost verificați riguros înainte de a putea pătrunde în sala congresului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE