Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele partidului european PPE: „România aparţine spaţiului Schengen!”

''România aparţine spaţiului Schengen!', a transmis Manfred Weber, precizând că, în calitate de preşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European şi al PPE, este ''de datoria'' sa să lucreze ''pentru obiectivul nostru: aderarea la Schengen pentru România şi Bulgaria''.

''La fel ca mulţi dintre voi, sunt extrem de dezamăgit de rezultatul negativ al şedinţei de consiliu de săptămâna trecută. Nu este corect, nu este drept şi sunt în profund dezacord cu asta. Am declarat acest lucru public de mai multe ori în ultimele zile'', a scris Weber într-o postare pe Facebook, în limbile română şi engleză, potrivit Agerpres.

''Activitatea mea în sprijinul extinderii spaţiului Schengen datează de la începutul activităţii mele ca deputat în Parlamentul European. Sunt şi am fost întotdeauna pentru, deoarece cred ca libertatea de circulaţie în zona Schengen face parte din promisiunea europeană. Face parte din cel mai valoros şi mai important simbol al cooperării noastre europene: libertatea'', a mai arătat preşedintele PPE.

''Nu voi renunţa la misiunea noastră. România îşi merită locul în Schengen. Pentru a realiza acest lucru, voi continua să implic în mod activ partenerii noştri din Austria, pentru a ne apropia obiectivul'', a adăugat Weber în aceeaşi postare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE