Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Destinații de Halloween 2022. Locurile din Europa unde îți poți petrece cea mai înfricoșătoare noapte din an

Halloween-ul se apropie cu pași repezi, iar această sărbătoare reprezintă un moment perfect pentru a învăța despre culturile europene, tradiții, locuri înfricoșătoare și castele bântuite.

Iată câteva dintre destinațiile europene de top pentru Halloween 2022 și modul prin care puteți sărbători cea mai înfricoșătoare noapte din an.

Transilvania, România

Această regiune legendară a României este asociată pentru totdeauna cu Castelul Bran și cu legenda de renume mondial a lui Dracula. Cu sate parcă încremenite în timp, o colecție de cetăți, biserici impresionante și peste 118 castele, Transilvania este una dintre cele mai bune experiențe înfricoșătoare de Halloween din Europa.

Edinburgh, Scoția

Există vreun festival care să nu fie sărbătorit cu stil în Edinburgh? Capitala scoțiană a șoptit întotdeauna povești cu fantome și strigoi. În fiecare an, Festivalul Focului Samhuinn are loc în centrul vechi al orașului, unde puteți admira localnici îmbrăcați în costume colorate, care defilează pe străzile pietruite.

Bruges, Belgia

Nu vă lăsați păcăliți crezând că "mica Veneție a Nordului" este doar un loc romantic. Este la fel de malefic în preajma Halloween-ului pe cât este de romantic în alte perioade ale anului. Pregătiți-vă să aveți frisoane când veți afla despre fantoma apei care bântuie Lacul Iubirii. Historium se transformă într-o atmosferă înfricoșătoare cu sutele sale de dovleci, pânze de păianjen și lilieci.

Londra, Anglia

Capitala Marii Britanii este plină de secrete stranii, iar când vine vorba de Halloween, este un loc înfricoșător, deoarece fantomele celor mai infami criminali în serie așteaptă să vă întâmpine.

Pentru o plimbare, ați putea dori să vă urcați la bordul bordmasterului complet negru pentru o excursie în jurul orașului, în timp ce The Ghost Bus Tours (Autobuzul fantomelor) povestește fapte înfricoșătoare de-a lungul traseului. Și de ce să nu mergeți în zona Whitechapel din estul Londrei și să vă întâlniți față în față cu fantoma lui Jack Spintecătorul?

Dublin, Irlanda

Dezvăluindu-și latura malefică, Dublin iubește să își etaleze „înfricoșătorul” în toată splendoarea sa de Halloween. La Grădinile Botanice, aflați cum au fost folosite plantele de-a lungul istoriei ca otrăvuri și halucinogene, precum și în ritualuri și magie întunecată. Popularul loc turistic vă va aduce, de asemenea, o experiență înfricoșătoare de Halloween în camerele din fața casei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE