Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Deputatul rus care a urmărit discursul lui Putin cu tăiței la urechi a fost trimis în judecată

Mihail Abdalkin, un parlamentar al Partidului Comunist pentru regiunea rusă Samara, a fost pus sub acuzare pentru ”discreditarea forțelor armate ruse” și va fi trimis în judecată pe 7 martie, după ce a publicat o poză în care urmărea discursul președintelui Vladimir Putin, având tăiței la urechi, relatează agenția RIA Novosti, conform The Guardian.

Pentru gestul său, politicianului rus i-a fost interzis să mai apară public în Parlamentul regional.

Abdalkin a amintit despre un proverb rusesc care spune că atunci când cuiva i se atârnă tăiței la ureche, acea persoană a fost înșelată sau păcălită, notează agenția Reuters.

În apărarea sa, politicianul rus a explicat joi că va da explicații în fața Tribunalului orașului Novokuybyshev pe data de 7 martie. Mihail Abdalkin a fost deja sancționat de Partidul Comunist rus.

”Voi lupta pentru a-mi dovedi nevinovăția și neimplicarea”, a afirmat Mihail Abdalkin, potrivit sursei citate.

După invadarea Ucrainei pe 24 februarie 2022, Rusia a intensificat măsurile de reprimare a disidenței publice, aplicând amenzi și pedepse cu închisoarea celor care discreditează forțele armate prin exprimarea unor opinii negative.

Pe 21 februarie, Vladimir Putin a susținut un discurs de aproape două ore, moment în care nu a făcut niciun anunț politic important, cu excepția suspendării participării Rusiei la ultimul tratat de control al armelor nucleare cu SUA.

La scurt timp, Mihail Abdalkin a publicat un videoclip pe ”V Kontakte”, o rețea de socializare rusească similară Facebook. Parlamentarul a adăugat un mesaj în care a precizat că a fost rugat să urmărească discursul de către vicepreședintele Parlamentului din Samara.

"Îl susțin în totalitate, sunt total de acord, o mare performanță. Nu am mai auzit așa ceva în ultimii 23 de ani. Plăcut surprins", a precizat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE