Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Declarație controversată a unei profesoare din Buzău: ”Luceafărul e considerat roman”. Inspectoratul județean anchetează cazul

Anchetă a inspectoratului școlar Buzău la Colegiul Hașdeu după ce elevii și părinții au reclamat o profesoară de română care face grave greșeli literare și de exprimare.

Spre exemplu, aceasta le-a spus elevilor că Luceafărul, cea mai cunoscută poezie a lui Mihai Eminescu, este un roman.

Copiii și părinții au depus plângeri fiind îngrijorați de faptul că un profesor care face asemenea greșeli poate preda în continuare.

Problemele au început să apară în urmă cu doi ani, când profesoara a preluat ore de limba română, având și un doctorat în acest domeniu. În realitate, însă, cunoștințele de limba și literatură română nu erau pe măsură, spun elevii, părinții acestora și directoarea.

Ce spun elevii și conducerea instituției

”Când ne-a predate Luceafărul, doamna a făcut multe greșeli de conținut, a făcut și multe greșeli gramaticale, ne-a spus aberația că Luceafărul este considerat roman, nu poem.

Ne preda un model de caracterizare și a spus că personajul „reacționează” cu celelalte personaje și noi am întrebat-o „doamnă, reacționează sau relaționează?” și a spus că reacționează-relaționează, i-am spus că nu sunt sinonime și doamna a continuat lecția mai departe.

Greșeli „care și pe care” în fiecare oră, „vroiam„ în loc de „voiam„ ”, a declarat Georgian, elev la Colegiul B.P. Hasdeu, la clasa profesoarei.

”Povestea cu Luceafărul este doar una dintr-un șir de multe povești asemănătoare pe care copiii la început le-au remarcat, după aceea s-au amuzat și după aceea au zis stai așa că nu se mai poate. A urmat o serie de ședințe cu părinții la toate cele trei clase 04:00 MUSCĂ 04:17 S-a procedat cu asistență la ore la doamna profesoară, s-a constatat că într-adevărul orele sunt extrem de defectuos susținute, că sunt lacune mari și mai mult de atât nu pea putem face, ne-am dus la inspectorat”, a declarat Virginia Mîndruță, directoarea Colegiului „B.P. Hasdeu” din Buzău.

Între timp, directoarea și-a dat demisia și a acuzat Inspectoratul că a încercat să o protejeze pe profesoară. Reprezentanții inspectoratului școlar Buzău au transmis pentru Euronews România că au demarat o anchetă în acest caz.

Am încercat să luăm legătura și cu profesoara în cauză, dar aceasta nu a putut fi contactată. În prezent, aceasta se află în concediu medical.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE