Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O profesoară din România, selectată în Top 50 profesori din lume. Ana-Maria Rusu: „Copiii au reușit să mă aducă aici”

O profesoară din Vrancea a fost selectată în Top 50 profesori din lume la Global Teacher Prize 2023, unde sunt cei mai activi şi dedicaţi dascăli din lume, scrie Edupedu. Ana-Maria Rusu predă muzică la Colegiul „Unirea“ și la Școala Gimnazială Nr 5 din Focșani.

Ana-Maria Rusu: „Fără copii aș fi fost doar Ana, profesorul ăla bun sau slab, de la care ai prins ceva sau nu, cu chef sau fără”

Dedicată și implicată în fiecare clipă, profesoara de muzică din Focșani a reușit să câștige inimile tuturor. Timp de 18 ani, de când lucrează în învățământ, nu s-a oprit din a crește și din a-i crește pe alții.

Într-o postare emoționantă, ea spune că nu s-ar fi ajuns aici fără elevii ei.

„Nimic, dar ABSOLUT NIMIC nu ar fi fost posibil fără copii; cei care au fost (o bucurie), cei care sunt acum (minunile lumii), toți au fost și sunt o treaptă pe care am urcat”.

„Fără ei aș fi fost doar Ana, profesorul ăla bun sau slab, de la care ai prins ceva sau nu, cu chef sau fără, care s-a prezentat pregatită, sau poate doar așa cum s-a priceput, dar în fața unor bănci goale. Ei sunt cei care au reușit să mă aducă aici. Nimeni alții”.

-Ana-Maria Rusu / Facebook

Profesoara predă Educație muzicală la Colegiul Naţional „Unirea” şi Şcoala Gimnazială nr. 5 „Anghel Saligny” din Focşani. Este considerată unul dintre cei mai buni dascăli din lume, conform site-ului Fundației Varkey, care organizează prestigioasa competiție Top 50 profesori din lume la Global Teacher Prize 2023 și care oferă anual un milion de dolari unui dascăl excepțional. Ana-Maria Rusu a intrat și ea în cursa pentru premiu.

Nominalizarea vine în urma eforturilor ei în răspândirea educaţiei muzicale, a activităţilor şi metodelor ei creative, prin care a ajuns la mii de elevi şi profesori din țara noastră, Republica Moldova şi diaspora, spun organizatorii competiției.

Și nu e primul cadru didactic din România care a ajuns în acest top de-a lungul timpului. Înaintea ei au fost selectate Mirela Tanc (2021) și Manuela Prajea (2016).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE