Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Profesori din Buzău, arestați pentru trafic de droguri. Bani, droguri și cântare, găsite la percheziții

Opt persoane, printre care şi două cadre didactice, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile în urma percheziţiilor DIICOT, la o grupare infracţională bănuită de operaţiuni cu droguri de mare risc.

28/09/2023 , 09:02

Anchetatorii au ridicat bani, droguri şi cântare, în urma perchezițiilor

„În urma celor 26 de percheziţii domiciliare, efectuate în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila şi Teleorman, au fost descoperite şi ridicate 150 de grame de materie vegetală tocată (canabis), 120 de grame de substanţă cristalizată, albă (3-CMC) şi 22 de seminţe de canabis. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 57 de comprimate, 150 de grame de substanţă galbenă (NSP), 17 telefoane mobile, 6 cântare, 1 laptop, 390 de euro şi 7.900 de lei”.

„Astfel, după finalizarea audierilor, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău au dispus reţinerea a 8 persoane bănuite, iar, faţă de alte 5, a fost luată măsura controlului judiciar", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

„Soluţia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău. În baza art.226 C.pr.pen., art.223 alin.2 C.pr.pen. raportat la art.202 alin.1, 3 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpaţilor..., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 27.09.2023 până la data de 26.10.2023, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”, se precizează în minuta Tribunalului Buzău, potrivit Agerpres.

Știrea inițială:

SURSE: Doi profesori din Buzău sunt suspectați de trafic de droguri de mare risc

Doi profesori care predau la două licee din municipiul Buzău sunt suspectați de trafic de droguri de mare risc, potrivit unor surse Euronews România. Nu există indicii care să arate că cele două cadre didactice vindeau drogurile elevilor sau profesorilor.

Este vorba despre doi concubini. Bărbatul are 34 de ani, e din municipiul Buzău şi e profesor de economie, comerţ, calitatea produselor şi serviciilor la două licee, unul din municipiul Buzău şi unul din Pătârlagele. Ea are 38 de ani şi e psihopedagog la Liceul pentru Deficienţi de Auz din municipiul Buzău.

Poliţiştii Serviciului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate (SCCO), alături de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează mai multe percheziţii în Buzău şi în alte trei judeţe pentru destructurarea unui grup organizat specializat în trafic de droguri.

Drogurile erau cumpărate cu criptomonede

"La data de 26 septembrie a.c., poliţişti SCCO Buzău, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, efectuează 26 de percheziţii domiciliare, în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila şi Teleorman, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie. Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulţi bănuiţi, din judeţul Buzău, ar fi achiziţionat, de la persoane din judeţele Vrancea, Brăila şi Teleorman, diferite cantităţi de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) şi substanţe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA şi 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicaţii online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, potrivit Agerpres.

După ce ar fi achiziţionat drogurile, cumpărătorii ar fi primit o fotografie şi coordonatele locului din care urmau să le ridice.

"Distribuţia şi vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie şi coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacţiei. La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse 25 de persoane, în vederea audierii", a mai informat IPJ Buzău.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE