Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Decizie istorică: Ferrari nu va concura în culoarea roșie la Marele Premiu de Formula 1 de la Miami: "Sunt culori proaspete și neașteptate"

Marele Premiu de Formula 1 de la Miami va marca o surpriză în istoria Ferrari. Echipa nu va mai concura în culoarea roșie, cea care a consacrat "Căluțul Cabrat" de-a lungul istoriei, ci va alege două nuanțe de albastru, după cum anunță chiar site-ul oficial Formula1.com.

Ferrari a precizat că cele două nuanțe de pe monopostul SF-24 vor fi "proaspete și neașteptate".

Ferrari nu va concura în roșu la Miami, ci în două nuanțe de albastru

Motivul este acela de a omagia aniversarea a 70 de ani a mărcii italiene pe piața americană. Culorile monoposturilor pilotate de Charles Leclerc și Carlos Sainz se numesc Azzurro la Plata și Azzurro Dino. Ferrari a mai folosit un design asemănător în ultimele două curse din anul 1964.

Nuanța de albastru numită Azzurro la Plata este una deschisă și este cea prezentă pe steagul Argentinei. Această culoare a fost purtată de fostul dublu campion mondial Alberto Ascari, atât pe costum, cât și pe cască, în anii '50. El a fost primul campion mondial al Scuderiei Ferrari, cu titlurile din anii 1952 și 1953.

Și regretatul Niki Lauda a utilizat această nuanță în 1974, dar ea a fost prezentă și pe costumele piloților John Surtees, Lorenzo Bandini, Ludovico Scarfiotti și Chris Amon.

Tot în anul 1974, cealaltă culoare, Azzurro Dino, care este o nuanță mai închisă, a fost folosită ultima dată în 1974 de Clay Regazzoni, în al doilea său "mandat" la Ferrari. Imediat după acel an, Ferrari a folosit numai culoarea roșie.

După Marele Premiu de la Miami, care va avea loc chiar de Paște, pe 5 mai, de la ora 23:00, Ferrari va reveni la culoarea tradițională, acel "rosso corsa", care a devenit sinonim cu mașinile de curse ale Scuderiei.

De-a lungul timpului, mașinilor britanice li s-a acreditat culoarea verde, francezii concurau cu albastru, iar germanii, cu argintiu, unul dintre motivele pentru care Mercedes este numit „Săgețile argintii”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE