Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Soluții digitale pentru medicina viitorului. De unde începe transformarea digitală într-un spital?

Furnizorii de servicii medicale s-au confruntat în ultimii ani cu numeroase dificultăți – atacuri cibernetice, o pandemie, instabilitate economică și schimbări extrem de rapide în piață. În acest context extrem de complicat, e nevoie mai mult ca oricând de inovații, care pot garanta oferirea unor servicii mai bune pentru pacienți.

Dell Technologies răspunde tuturor acestor provocări, prin intermediul unui portofoliu extins de soluții, produse și servicii dedicate sectorului medical. Prin investiții în soluții digitale scalabile, pregătite pentru viitor, organizațiile din domeniul sănătății pot transforma avalanșa de date virtuale în informații utile, disponibile în timp real, pot obține economii substanțiale de costuri și resurse și pot îmbunătăți experiența pacienților.

De unde ar trebui să înceapă procesul de transformare digitală în spitale? Ce ar trebui să conțină orice plan de digitalizare a proceselor medicale, astfel încât datele pacienților să rămână în siguranță? De ce e importantă standardizarea și automatizarea în domenii precum imagistică și patologie digitală? De ce progresele din medicina genomică depind într-o foarte mare măsură de tehnologiile IT?

Răspunsul la aceste întrebări, dar și multe alte informații interesante poate fi aflat urmărind cele 6 episoade ale serialulului „Soluții digitale pentru medicina viitorului”, prezentate de experții Dell Technologies. Află în episodul de azi de unde începe transformarea digitală într-un spital.

Pentru mai multe detalii despre cum pot transforma, concret, soluțiile digitale sistemul de sănătate din România, contactează reprezentanții Dell Technologies, la sanatate@dell.com.

De unde începe transformarea digitală într-un spital?

Tehnologia a devenit principalul atu în lumea medicinei, iar transformarea digitală un imperativ pentru orice organizație medicală. Într-un spital, transformarea digitală începe de la recepție. Sau poate chiar înainte, pentru că în pandemie spitalele au implementat soluții similare cu cele întâlnite în aeroporturi, cum ar fi scannerele termice. Pandemia a fost o perioadă dificilă pentru sistemul de sănătate, dar a oferit oportunități de a inova într-un ritm fără precedent. Iar toate aceste inovații nu ar fi fost posibile fără ajutorul tehnologiei.

În România, s-au făcut pași importanți către accelerarea procesului de transformare digitală, cu toate acestea mai avem multe etape de parcurs până ca o foarte mare parte a populației să beneficieze de avantajele digitalizării în sistemul medical.

Cum s-ar putea transpune aceste beneficii pentru un pacient obișnuit? Valentina Frângu, Public Sector Lead, Dell Technologies, explică: „În loc să aștepte să fie preluat de un medic și să completeze clasicele formulare pe hârtie cu datele personale, un pacient ar putea să se înregistreze la un chioșc inteligent, un infochioșc, de unde va fi direcționat către cabinetul medical dorit și invitat înăuntru. În cazul unei simple ecografii abdominale, în loc să iasă din cabinet cu multe foi de hârtie și un CD pe care nu are unde să-l vadă, fiind un mediu de stocare deja perimat, nu trebuie decât să se logheze într-un cont online. Va pleca acasă fără nicio hârtie, pentru că va găsi tot, inclusiv partea de imagistică, în contul online, și va avea certitudinea că datele sale medicale vor fi salvate, analizate, păstrate în siguranță, și disponibile cu rapiditate și peste ani, când, poate, va mai avea nevoie să consulte acea ecografie.”

În plus, dacă doctorul dorește să se consulte cu alți medici și să ceară o a doua opinie asupra ecografiei, din partea unui oncolog sau a unui nutriționist, o va putea face foarte simplu, prin intermediul sistemelor de telemedicină. La rândul său, pacientul va putea fi consultat de acești medici și va putea discuta cu ei în timp real, iar rezultatele vor fi afișate pe ecrane mari, într-un sistem colaborativ.

Valentina Frângu precizează că peste 67% dintre spitalele lumii folosesc sistemele de stocare Dell și peste 10.000 de spitale folosesc soluțiile Dell dedicate sectorului medical, adăugând că „aceste tehnologii medicale inovatoare pot accelera transformarea digitală în sistemul de sănătate din România și pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților. Sunt soluții ale viitorului, disponibile chiar de azi, cu ajutorul Dell și al partenerilor săi de tehnologie, de aceea vă invit să vă implicați alături de noi în schimbarea la față a sectorului medical din România.”

 

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE