Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Soluții digitale pentru medicina viitorului. Rolul imagisticii digitale în reducerea costurilor de administrare din unitățile medicale

Furnizorii de servicii medicale s-au confruntat în ultimii ani cu numeroase dificultăți – atacuri cibernetice, o pandemie, instabilitate economică și schimbări extrem de rapide în piață. În acest context extrem de complicat, e nevoie mai mult ca oricând de inovații, care pot garanta oferirea unor servicii mai bune pentru pacienți.

Dell Technologies răspunde tuturor acestor provocări, prin intermediul unui portofoliu extins de soluții, produse și servicii dedicate sectorului medical. Prin investiții în soluții digitale scalabile, pregătite pentru viitor, organizațiile din domeniul sănătății pot transforma avalanșa de date virtuale în informații utile, disponibile în timp real, pot obține economii substanțiale de costuri și resurse și pot îmbunătăți experiența pacienților.

De unde ar trebui să înceapă procesul de transformare digitală în spitale? Ce ar trebui să conțină orice plan de digitalizare a proceselor medicale, astfel încât datele pacienților să rămână în siguranță? De ce e importantă standardizarea și automatizarea în domenii precum imagistică și patologie digitală? De ce progresele din medicina genomică depind într-o foarte mare măsură de tehnologiile IT?

Răspunsul la aceste întrebări, dar și multe alte informații interesante poate fi aflat urmărind cele 6 episoade ale serialulului „Soluții digitale pentru medicina viitorului”, prezentate de experții Dell Technologies. Află în episodul de azi care este rolul imagisticii digitale în reducerea costurilor de administrare din unitățile medicale.

Pentru mai multe detalii despre cum pot transforma, concret, soluțiile digitale sistemul de sănătate din România, contactează reprezentanții Dell Technologies, la sanatate@dell.com.

Rolul imagisticii digitale în reducerea costurilor de administrare din unitățile medicale

Cercetările în analiza computerizată a imaginilor medicale au înregistrat progrese uimitoare de-a lungul anilor, care pot contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților. Medicii au nevoie de imagini precise și clare în domenii importante precum radiologie, cardiologie, dermatologie sau mamografie, astfel încât să stabilească rapid un diagnostic corect.

Bogdan Ștefănescu, CEE Channel Sales Specialist Unstructured Data Solutions, Dell Technologies, menționează că tehnologia are un rol esențial în acest proces, cu toate acestea o serie de provocări pot încetini progresul adus de soluțiile IT.

„De cele mai multe ori, instituțiile medicale implementează soluții de la furnizori diferiți. Majoritatea spitalelor și furnizorilor de servicii medicale folosesc sisteme digitale de gestionare a imaginilor pentru a le stoca și utiliza atât pe perioada tratamentului pacientului, cât și ulterior, pentru a le arhiva sau a le folosi în scopuri educaționale. Decizia de a achiziționa un sistem digital trebuie să urmeze proceduri stricte, prețul și disponibilitatea furnizorului fiind criterii eliminatorii. Implicit, apar diferențe, modele și versiuni diferite chiar în interiorul aceluiași departament. Din acest motiv, unitățile medicale se confruntă cu dificultăți în administrarea și gestionarea tuturor informațiilor salvate ce provin de la sisteme distincte”, adaugă Bogdan Ștefănescu.

Pentru a îmbunătăți tratamentul unui pacient sau a dezvolta un subiect în cercetare, organizațiile medicale trebuie să permită integrarea datelor generate de sistemele digitale achiziționate, cât și a informațiilor provenite din surse externe, indiferent de formatul acestora sau protocolul de comunicare. Prin consolidarea imaginilor provenite de la mai multe specializări într-o soluție unitară, instituțiile medicale pot reduce costurile de administrare și își pot îmbunatăți eficiența operațională. Mai mult decât atât, aceste informații vor fi la dispoziția doctorilor, aceștia vor putea colabora în timp real pentru definirea, urmărirea sau ajustarea unui diagnostic sau a unui tratament, indiferent de sursa acestor date, de procesul aferent unei anumite specializări sau de deciziile de achiziție.

Bogdan Ștefănescu precizează că peste 67% dintre spitalele lumii folosesc sistemele de stocare Dell și peste 10.000 de spitale folosesc soluțiile Dell dedicate sectorului medical, adăugând că „aceste tehnologii medicale inovatoare pot accelera transformarea digitală în sistemul de sănătate din România și pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților. Sunt soluții ale viitorului, disponibile chiar de azi, cu ajutorul Dell și al partenerilor săi de tehnologie, de aceea vă invit să vă implicați alături de noi în schimbarea la față a sectorului medical din România.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE