Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Soluții digitale pentru medicina viitorului. Cum poate ajuta patologia digitală la depistarea unor boli în stadiu incipient

Furnizorii de servicii medicale s-au confruntat în ultimii ani cu numeroase dificultăți – atacuri cibernetice, o pandemie, instabilitate economică și schimbări extrem de rapide în piață. În acest context extrem de complicat, e nevoie mai mult ca oricând de inovații, care pot garanta oferirea unor servicii mai bune pentru pacienți.

Dell Technologies răspunde tuturor acestor provocări, prin intermediul unui portofoliu extins de soluții, produse și servicii dedicate sectorului medical. Prin investiții în soluții digitale scalabile, pregătite pentru viitor, organizațiile din domeniul sănătății pot transforma avalanșa de date virtuale în informații utile, disponibile în timp real, pot obține economii substanțiale de costuri și resurse și pot îmbunătăți experiența pacienților.

De unde ar trebui să înceapă procesul de transformare digitală în spitale? Ce ar trebui să conțină orice plan de digitalizare a proceselor medicale, astfel încât datele pacienților să rămână în siguranță? De ce e importantă standardizarea și automatizarea în domenii precum imagistică și patologie digitală? De ce progresele din medicina genomică depind într-o foarte mare măsură de tehnologiile IT?

Răspunsul la aceste întrebări, dar și multe alte informații interesante poate fi aflat urmărind cele 6 episoade ale serialulului „Soluții digitale pentru medicina viitorului”, prezentate de experții Dell Technologies. Află în episodul de azi cum poate ajuta patologia digitală la depistarea unor boli în stadiu incipient.

Pentru mai multe detalii despre cum pot transforma, concret, soluțiile digitale sistemul de sănătate din România, contactează reprezentanții Dell Technologies, la sanatate@dell.com.

Cum poate ajuta patologia digitală la depistarea unor boli în stadiu incipient

În prezent, 70% din deciziile importante care afectează viața unui pacient sunt luate pe baza patologiei digitale. În termeni foarte simpli, patologia digitală se referă la transformarea probelor de țesut uman ce sunt analizate de regulă la microscopul optic pentru a căuta defecte de țesut, în imagini virtuale, care pot fi instantaneu analizate, prelucrate, transferate la distanță și discutate colaborativ cu experți din alte colțuri ale lumii.  

Practic, microscopul optic a fost înlocuit cu echipamente de ultimă generație, automatizate și digitalizate, precum scannere de mare rezoluție, servere și soluții de stocare pentru prelucrarea imaginilor și software medical specializat. În plus, datorită capacității de mărire de până la 100 de ori a lamelor digitale, a posibilității de analiză automată a țesuturilor și a comparării cu baze de date de țesut similare, prin utilizare de algoritmi de inteligență artificială, riscul de greșeli umane  este redus spre 0, iar rata unui diagnostic corect și rapid tinde spre 100%.

De ce este acest lucru important pentru orice pacient din România? „Pe parcursul vieții noastre există posibilitatea să avem pe cineva drag cu o problemă de sănătate care ar putea beneficia astfel de un diagnostic rapid, într-un stadiu incipient, când bolile sunt extrem de greu de depistat fără ajutorul tehnologiei moderne, iar un tratament inovator ar putea să îi salveze viața”, spune Valentina Frângu, Public Sector Lead, Dell Technologies.

Valentina Frângu precizează că peste 67% dintre spitalele lumii folosesc sistemele de stocare Dell și peste 10.000 de spitale folosesc soluțiile Dell dedicate sectorului medical, adăugând că „aceste tehnologii medicale inovatoare pot accelera transformarea digitală în sistemul de sănătate din România și pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților. Sunt soluții ale viitorului, disponibile chiar de azi, cu ajutorul Dell și al partenerilor săi de tehnologie, de aceea vă invit să vă implicați alături de noi în schimbarea la față a sectorului medical din România.”

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE