Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici se axează pe Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul și-a înghețat anul la facultate

Aflat în plină pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde este creditat cu șanse mari la câștigarea unei medalii, David Popovici a decis să își înghețe anul la Facultatea de Psihologie, acolo unde a fost admis în toamna anului trecut.

Campion mondial și european în 2022, sportivul în vârstă de 19 ani spune că se simte mult mai bine în apă, în timp ce pe uscat este, citez, ”un împiedicat”.

Calificat la Jocurile Olimpice în probele de 100 și 200 de metri liber, David Popovici a luat decizia să se concentreze 100% pentru competiția de la Paris.

Tânărul în vârstă de 19 ani a decis să își înghețe anul la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității din București.

Popovici: Ne focusăm pe ce este mai important

”Am vrut să încerc cu facultatea din anul Jocurilor Olimpice, să le fac pe amândouă, dar am văzut că nu mă pot concentra pe pregătire împreună cu facultatea pe cât de mult mi-ar plăcea, așa că am ales să îngheț anul, ne focusăm pe ce este mai important anul acesta și la anul mai încercăm o dată.”, a declarat David Popovici.

În toamna anului trecut, în prima zi de facultate, David Popovici explica, într-un interviu acordat Euronews România, cum va încerca să împartă viața de student cu cea de sportiv de performanță.

Campion mondial și european în vara lui 2022, sportivul legitimat la Dinamo recunoaște că în afara bazinului nu se simte tocmai în largul lui, mai ales când trebuie să cânte sau să danseze. Recent, el a fost protagonistul videoclipului imnului oficial al delegației României la Jocurile Olimpice.

La Campionatul Național de Natație de la Otopeni din luna aprilie, David Popovici a câștigat patru medalii de aur. Cu această ocazie, el a obținut și calificarea la Campionatul European din luna iunie, de la Belgrad - ultimul test înainte de participarea la Jocurile Olimpice.

Pe lângă David Popovici, la Paris este calificat și Vlad Stancu, în probele de 800 și 1.500 de metri liber.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE