Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, protagonistul Campionatelor Europene de înot pentru juniori, de la Otopeni

Doar câteva zile ne mai despart de startul Campionatelor Europene de natație pentru juniori, cu dublul campion mondial David Popovici protagonist.

La bazinul de la Otopeni se fac ultimele pregătiri pentru Europenele de juniori care încep marți. Complexul de natație este ultramodern, dar nu a fost dat în folosință până acum, deși primăria Otopeni l-a recepționat oficial în urmă cu mai bine de un an.

Cel mai mare complex din România

Bazinul de la Otopeni este cel mai mare complex din România, are șase bazine, dintre care două olimpice. Construcția complexului a durat 13 ani, iar suma totală investită este de 33 de milioane de eruo.

Președintele federației de natație, Camelia Potec, spune că echipa sa lucrează aproape non stop și că totul va fi gata la timp.

„Suntem nerăbdători, este o premiera pentru noi. Echipa lucrează de la 06:00 dimineața, până la miezul nopții pentru Campionatul European”, a declarat Camelia Potec.

Spectatorii care vor să-l vadă pe David Popovici concurând încă mai pot cumpăra bilete. Prețul unui bilet este cuprins între 30 și 60 de lei, iar tribuna bazinului are o capacitate de 2800 de locuri.

Campioana olimpică de la Atena, Camelia Potec se așteaptă ca bazinul să fie asaltat de spectatori și este fericită că vedeta echipei României, David Popovici, va concura în toate zilele competiției.

„Asteptăm românii să vina la bazin, vor vedea 26 de înotători români, finale zilnic, David zilnic”, a adăugat Camelia Potec.

Cele două sesiuni zilnice ale Campionatelor Europene de natație pentru juniori vor începe zilnic de la rele 10:00, respectiv 17:00.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE