Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Experți: Replicile cutremurului din Turcia și Siria pot dura luni de zile

Publicat de: Euronews

Replici precum şi cele care tocmai au zguduit Turcia şi Siria din nou au loc în cascadă după un cutremur mare şi pot dura luni de zile, dar devin mai puţin frecvente în timp, afirmă experţii, relatează AFP, citată de Agerpres.

Replicile primului șoc

Luni, două cutremure puternice (cu magnitudinea 6,4 şi 5,8) au lovit nordul Siriei şi provincia turcă Hatay, cea mai afectată de cutremurul devastator din 6 februarie, care a ucis peste 45.000 de morţi.

Acestea nu sunt cutremure independente, ci replici ale primului şoc, la fel ca miile de cutremure semnalate începând cu 6 februarie de-a lungul faliei anatoliene. Cele care au zguduit pământul luni se aflau la sud de această falie, zonă care încă nu fusese afectată.

Statistic, cele mai puternice replici survin în termen de trei zile de la cutremur - cutremurul din 6 februarie cu o magnitudine de 7,8 a fost urmat de o puternică replică de 7,5.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE