Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Curtea de Apel București a respins cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF de retragere a autorizației

Magistrații Curții de Apel București au respins, joi, solicitarea prin care compania Euroins România a vrut suspendarea deciziei prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras autorizația de funcționare, au anunțat reprezentanții ASF, citați de Agerpres.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ia act de hotărârea pronunţată astăzi, 27.04.2023, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul nr. 2441/2/2023, prin care instanţa a respins, ca neîntemeiată, cererea Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. de suspendare a Deciziei A.S.F. nr. 242/17.03.2023, prin care Autoritatea a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia. Prin hotărârea pronunţată, la acest moment, instanţa confirmă legalitatea şi temeinicia măsurilor luate de ASF prin decizia contestată", se precizează în comunicatul transmis de ASF.

Pe 17 martie, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a companiei Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A., în condițiile în care a constatat indiciile stării de insolvenţă a firmei.

Potrivit sursei citate, Eurohold Bulgaria AD este un grup energetic şi financiar care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, şi este listat la Bursele de Valori din Bulgaria şi respectiv Varşovia. Eurohold deţine Euroins Insurance Group AD (EIG) care oferă o gamă completă de produse de asigurare, deserveşte peste patru milioane de clienţi în 11 ţări şi are peste 3.000 de angajaţi. Eurohold este proprietarul Electrohold, un grup energetic din Bulgaria, cu o cotă de 40% în distribuţia de energie. Electrohold are 3.000 de angajaţi şi deserveşte peste trei milioane de consumatori din ţară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE