Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Decizia prin care ASF retrage autorizația Euroins, publicată în Monitorul Oficial. Cum se depun cererile de despăgubiri

Decizia Autorității de Supraveghere Financiară de retragere a autorizației de funcționare a societății Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial. Din acest moment, păgubiții și clienții Euroins pot cere să fie despăgubiți de Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Hotărârea ce vizează Euroins a fost publicată marți în Monitorul Oficial. ASF a decis să ridice licența Euroins, cel mai mare asigurator în materie de polițe RCA și să se adreseze instanței pentru a cere falimentul companiei. De asemenea, Fondul de Garantare a Asiguraților a fost desemnat ca administrator temporar.

Plățile vor putea începe la 60 de zile după publicarea deciziei în Monitorul Oficial. Toate polițele eliberate de Euroins expiră automat la 90 de zile după deschiderea procedurii de faliment. În schimb, la 90 de zile după declararea definitivă a falimentului expiră și perioada în care pot fi depuse cereri de despăgubire.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunțat marţi, că a cerut CEC să depună la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentele necesare pentru a intra pe piața asigurărilor, în contextul colapsului Euroins.

Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut intrare CEC și Eximbank pe piața asigurărilor din România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE