Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cursa pentru Primăria Sectorului 1. Toți cei opt candidați au participat la o dezbatere electorală

Candidații pentru Primăria Sectorului 1 au luat parte la prima dezbatere completă din această campanie electorală. Întrebările au fost stabilite de locuitorii din Sectorul 1 și au vizat investițiile în educație, poluarea ridicată sau situația precară a bazelor sportive.

Dezbaterea a avut loc în centrul Sectorului 1, pe o scenă din parcul Kiseleff. Întrebați cum ar putea rezolva problema traficului și a locurilor de parcare din sector, candidații au oferit diferite soluții.

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, candidat din partea Alianței Dreapta Unită: ”E adevărat că în București nu suntem la nivel de parcări ca Londra sau Paris. Bucureștenii își pot permite să aibă o mașină, două mașini. În Paris nu pot să-și permită. În București își permit acest lucru. Dacă limităm numărul de mașini, să fie 1-2 mașini per familie. Nu 3-4”.

Dan Podaru, candidat din partea Partidului Ecologist Român: ”Nu putem limita numărul de mașini. Nu există soluții constituționale și primarul este un democrat. Trebuie să găsim soluții alternative. De asemenea, nu putem sub nicio formă amenda și ridica cu miile mașinile de pe domeniul public, dacă ITP-ul nu a expirat”

Cursa pentru Primăria Sectorului 1. Propunerile candidaților pentru a rezolva problema parcărilor

George Tuţă, candidat din partea alianței PSD-PNL: ”Avem nevoie în primul rând de un regulament de parcări rezidențiale și de construirea de parcări rezidențiale. Pentru ca oamenii să fie încurajați să își păstreze mașina acasă, în siguranță. Astăzi neavând această opțiune, o lasă pe trotuar, blocând și trotuarul și fiind și sub amenințarea Poliției Locale care vine să îi dea amendă”.

Ramona Ioana Bruynseels, candidat din partea AUR: ”Bineînțeles că mergem pe parcări supraetajate. Am identificat câteva locuri aglomerate: Chitila, Grivița. Trebuie identificate mai multe locuri de acest gen. Parcările park and ride sunt foarte importante”.

Iulian Hatmanu, candidat din partea REPER: ”Știu cât de greu e să convingi un om care poate parca la bordură, gratis, să intre într-o parcare cu 3 lei pe oră. Calmarea traficului se face prin sensuri unice și organizarea de parcări la bordură”.

Parcări construite în parteneriat cu privații sau autobuze școlare, propuneri pentru fluidizarea traficului în Sectorul 1

Liviu Negoiţă, candidat din partea PUSL: ”Există un studiu de fezabilitate din 2006, în zona Dorobanți, o parcare cu 3000 de locuri. De asemenea o parcare în zona Perla, 2000 de locuri. Parcările și banii administrației locale nu sunt îngropați în aceste parcări. Un privat care inveștește și își recuperează banii din taxe.”

Daniel Tudorache, candidat independent: (Moderator dezbatere: Merită să plătești 50.000 euro pe un loc de parcare subteran?) Știți cum e. Dacă avem nevoie de locuri de parcare trebuie să le facem. Dacă puteți să o faceți dvs cu 100 de lei, chiar vă rog. (Moderator dezbatere: Merită să investească administrația?) Da! Mai ales în Aviației.

Mircea Florin Andrei, candidat din partea Alternativa Dreaptă:Știm foarte bine că imediat ce s-au terminat școlile strada e goală și putem circula. Așa că în ceea ce privește activitatea școlară, lucrul care ar trebui sunt locuri de preluare cu autobuze pe trasee prestabilite, astfel încât familiile să nu mai fie obligate să ducă copilul. De la 11-12 ani poate să meargă într-un loc fix din care să-l preia un autobuz, un loc prestabilit”.

Primarii nou aleși pe 9 iunie își vor prelua mandatele în luna septembrie, când vor expira mandatele actuale.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE